SİLVİKÜLTÜR, İŞLETME VE PAZARLAMA KONULARINDA TATBİKAT YAPILDI | MERSİN MOZAİK

SİLVİKÜLTÜR, İŞLETME VE PAZARLAMA KONULARINDA TATBİKAT YAPILDI

SİLVİKÜLTÜR, İŞLETME VE PAZARLAMA KONULARINDA TATBİKAT YAPILDI mersinmozaik.com



​​Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Fulin ve Yusuf Karartı, Silvikültür Şube Müdürü Dr.Hakan Keleş, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Ali Dinçer, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Süleyman Nafile, orman işletme müdürleri, orman işletme müdür yardımcıları, orman işletme şefleri, şube mühendisleri, orman muhafaza memurları ve işçilerin katılımıyla 2021 yılı silvikültür tatbikatı tamamlandı.

Silvikültür uygulamalarına yönelik tatbikat Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Mut Orman İşletmeleri için Gülnar’da, Erdemli, Mersin, Silifke ve Tarsus Orman İşletme Müdürlükleri için ise Tarsus’ta gerçekleştirildi.

Tatbikatta tabii tensil çalışmaları, gençlik bakımı, sıklık bakımı, ilk aralama bakımı, budama ve ormanların rehabilitasyonu çalışmaları ile alakalı teknik esaslar ve usuller anlatıldı. Bu teknik esas ve usullere göre orman işletme şefleri tarafından tabii tensil çalışmaları, gençlik bakımı, sıklık bakımı, ilk aralama bakımı, budama ve ormanların rehabilitasyonu çalışmaları uygulamalı tatbikatı ve İşletme Pazarlama Şube Müdürlüğünce arazide üretim ve boylama uygulaması ile Ayvalı Orman Deposunda istif, tasnif ve standardizasyon konularında bilgilendirme yapıldı. Arazide uygulamalı yapılan silvikültürel ve üretim çalışmaları tüm katılımcılar tarafından değerlendirildi.

Bölge Müdürü Akduman faaliyetlere yönelik vizyon, amaç ve sorumluluklarına değinerek, kurumsal prensipler ve ormancılık gelenekleri çerçevesinde ormanların sürekliliğinin sağlanması hususunda her bir çalışanın hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca silvikültür ve üretim faaliyetlerin takvim, teknik ve ekonomisine uygun yapılmasını önemsediklerini ve ormanlara yapılacak olumsuz müdahale konusunda zafiyet kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.