Balık avı malzemesi tedarikçileri de sıkıntıda... | MERSİN MOZAİK

Balık avı malzemesi tedarikçileri de sıkıntıda...

Balık avı malzemesi tedarikçileri de sıkıntıda... mersinmozaik.com

Zafer Günel,"Eskiden kutuyla sattığımız oltayı amatör balıkçılar şimdi taneyke alıyoır. Fiyat artışı bir yana müşteriyle polemik yaşıyoruz. Kur artışı fiyatlara yansıyınca müşteri,’ Ya iki gün önce şu kadara aldım, peki ne oldu...’ sözler edip tepki gösteriyor. Başta belirttiğim gibi işler durgun. Ocak-Mayıs arası bizim için tam ölü sezon..."

İğneden ipliğe gelen zamlar, Balık av malzemelerine de fazalasıyla yansımış.

Dolardaki aşırı artış amatör balıkçıların kullandığı malzemelere de zam olarak yansıken, av malzemesi satan esnafın işi kapasitesi de düşmüş.

Neredeyse yüzde yüzü ital olan av malzemelerinin fiyat artışı, satışları kutudan taneye indirmiş.

Ofroz Balık Av Malzemeleri işletmecisi Zafer Günel, kur artışı ve zamların işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Satışa sundukları tüm ürünlerin neredeyse tamamının ithal olduğunu vurgulayan Zafer Günel,"Tüm sektörler gibi bizim işlerde düştü. Çünkü satışa sunduğumuz tüm ürünlerin neredeyse tamamı ital. 6 lira olan dolar 20 liraya yükseldi. Eskiden kutuyla sattığımız oltayı amatör balıkçılar şimdi taneyke alıyor. Fiyat artışı bir yana müşteriyle polemik yaşıyoruz. Kur artışı fiyatlara yansıyınca müşteri,’ Ya iki gün önce şu kadara aldım, peki ne oldu...’ sözler edip tepki gösteriyor. Başta belirttiğim gibi işler durgun. Ocak-Mayıs arası bizim için tam ölü sezon. Balık durumunu sorarsanız, çeşitli etkenlere dayalı olarak eskisi gibi tatminkar değil..."görüşlerini dile getirdi.