CHP’li Tutdere,"TBMM’de AKP’li Aydın’a Yüklendi: 20 Yıldır Hep Aynı Masalları Anlatıyorsun..." | MERSİN MOZAİK

CHP’li Tutdere,"TBMM’de AKP’li Aydın’a Yüklendi: 20 Yıldır Hep Aynı Masalları Anlatıyorsun..."

CHP’li Tutdere, mersinmozaik.com

Tutdere, “Malatya’ya var, Şanlıurfa’ya var; Adıyaman’a gelince neden yok? Gidin, bakanlar orada, yakalarına yapışın. Eğer tek başınıza gidemiyorsanız söyleyin, ben de eşlik edeyim, birlikte gidelim, ilimizin sorunlarını çözelim. Adıyaman halkı sizden hizmet bekliyor. 2019 yılında Koçali Barajı bitecekti, su gelecekti. Sene 2023 Ahmet Bey. Barajın ilerlemesi ise yüzde 15 aşamasında. Bitirdiğiniz bir baraj varsa çıkın burada söyleyin. Koçali, Çetintepe, Gömükan Barajları hepsi inşaat aşamasında. Söz verdiniz, bitiremediniz ama biz bitireceğiz. Yirmi yıl size tamam artık, inşallah AKP gidecek, geldiğimizde biz toparlayacağız...”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda Gündem Dışı yaptığı konuşmasında Adıyaman’ın sorunlarını tek tek sıralayarak Adıyaman’ın tamamlanmayan projelerini TBMM gündemine taşıdı.

Adıyaman’ın sorunlarını TBMM Genel Kurulu’nda tek tek sıralayarak Adıyaman’ın tamamlanmayan projelerini gündeme taşıyan Milletvekili Tutdere, Adıyaman’ın hak ettiği hizmetleri bugüne kadar alamadığını dile getirerek, “Millet İttifakı iktidarında AKP'nin başlayıp yapamadığı veya hiç başlamadığı bütün projeleri tek tek tamamlayacağız...” dedi.

Sorunları Defalarca Dile Getirdik, Çözüm İçin İktidarı Uyardık...

Adıyaman’ın birçok alanda çok sayıda çözülmeyen sorunu olduğunu vurgulayan Milletvekili Tutdere, “20 yıllık AKP iktidarının seçimden seçime hatırladığı seçimden sonra unuttuğu; halkını yoksul, gençlerini işsiz bıraktığı, topraklarını susuz tütününe hapis cezası getirdiği Adıyaman’ın tarımdan turizme, sanayiden eğitim ve sağlığa birçok alanda çok sayıda sorunu var. Biz bu sorunların çözümü için genel kurulda, komisyon çalışmalarında defalarca sorunları dile getirdik, çözüm için iktidarı uyardık, Adıyaman halkının taleplerini bu kürsüden dile getirdik. Fakat bu sorunların büyük bir kısmı hala çözülmedi....” dedi.

57 Kilometrelik Yolu Yapamayan İktidar Olarak Tarihe Düştünüz...

TBMM Genel Kurulu’nda gösterdiği fotoğrafla yapımı yılan hikâyesine dönen Adıyaman- Çelikhan yolunu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Tutdere, “Bu fotoğraf fotoğraf karesinde; Adıyaman Valisi, AKP Milletvekili Ahmet Aydın, AKP’nin İl Başkanı ve İlçe Başkanı var. Çelikhan yolunda yolda kalan bir vatandaşa yardım etmek için AKP heyeti durmuş ve vatandaşa yardımcı oluyorlar. Durum buraya kadar insani ve yapılanı doğru buluyoruz. Ancak buradan Sayın Aydın ve AKP’ye de şunu sormadan edemeyeceğiz. 20 yıldır iktidarsınız, Adıyaman’ı Çelikhan’a bağlayan 57 kilometrelik yolu neden yapamadınız? Siz eğer o yolu yapmış olsaydınız vatandaşlarımız yolda kalmayacaklar, bu fotoğraf ortaya çıkmayacaktı. Çelikhan halkına 20 yıldır her seçimde söz verdiniz. 57 kilometrelik yolu yapamayan bir AK Parti iktidarı olarak tarihe düştünüz...” dedi.

Millet İttifakı İktidarı Olarak İlk İşimiz Çelikhan Yolunu Yapmak Olacak...

Millet İttifakı iktidarında yapacakları ilk işin Çelikhan Yolu’nu yapmak olduklarını dile getiren Milletvekili Tutdere, “Bu iktidarın ne Adıyaman’ın Çelikhan yolunu ne de diğer eksikleri yapma takati kalmadı. İnşallah, Allah’ın izniyle ilk sandıkta iktidara geldiğimizde, Millet İttifakı iktidarı olarak ilk işimiz Çelikhan yolunu olacak. Çelikhan’ı da Adıyaman’ın tüm bağlantı yollarını da en modern şekilde yapacak halkımızın hizmetine sunacağız...” ifadelerini kullandı.

20 Yıl Geçti, Bu Yollara Ödenek Ayırmak İçin Daha Kaç Yılın Geçmesi Gerekiyor...

Projelere gerekli ödeneklerin ayrılmadığı için iktidara yüklenen Milletvekili Tutdere, “Gerger- Narince yolu, Besni viyadüğü, Fırat Köprüsü, Üçgöz- Beşyol yolu, Gölbaşı- Besni yolu, 29 kilometrelik Yeniköy- Yaylımlı- Tut bağlantı yolu, Düzce- Kömür- Pınaryayla- İnlice yolu, Sincik- Çatbahçe- Recep Çelikhan yolu kaynak bekliyor, para bekliyor. Buradan hükümete çağrı yapıyoruz: 20 yıl geçti bu yollara ödenek ayırmak için daha kaç yılın geçmesi gerekiyor, daha kaç tane hemşehrimizin bu yıllarda can vermesi gerekiyor. Ne zaman vicdana gelip bu yolları, bu sorunları çözeceksiniz?” ifadelerini kullanarak iktidara yüklendi.

Millet İttifakı'nın İktidarında Çiftçilerimiz Üretecek, Adıyamanımız Zenginleşecek...

2019 yılında bitirilmesi gereken sulama projelerinin hala bitirilemediği dile getiren Milletvekili Tutdere, “AKP 2019 yılında Adıyaman Ovası’na, Samsat Ovası’na, Besni Ovası’na, Besni Ovası’na su getirecekti fakat sene 2023, barajların yapın seviyesi ise yüzde 15 seviyelerinde. Ortada ne su var ne de sulama projeleri var, kaplumbağa hızıyla yürüyen işler var. Buradan bütün hemşehrilerime şunu söylüyoruz: 14 Mayısta sandık gelecek, sizi yirmi yıldır aldatan, topraklarınızı suyla buluşturmayan, gençlerinizi işsiz bırakan, yollarınızı, hastanelerinizi yapmayan AKP iktidarını artık gönderme vakti geldi. Millet İttifakı'nın iktidarında AKP'nin başlayıp bitirmediği ve hiç başlamadığı bütün projeleri tek tek tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız, Adıyaman topraklarını suyla buluşturacak, milletimizin su hasretine son vereceğiz. Çiftçilerimiz üretecek, Adıyaman'ımız zenginleşecek...” ifadelerini kullandı.

Sayın Aydın Yirmi Yıldır Hep Aynı Masalları Anlattı...

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın sataşması üzerine söz alarak konuşan Milletvekili Tutdere, “Sayın Aydın yirmi yıldır hep aynı masalları anlattı. Benim sorduğum soru net, Adıyaman-Çelikhan Yolu'nu neden yapmadınız, ne zaman yapacaksınız? Gerger-Narince Yolu'nu ne zaman yapacaksınız? Ödeneği ne zaman aktaracaksınız? Sayın Aydın, "Yirmi yıllık AK PARTİ iktidarı döneminde Adıyaman'a 5 milyar lira gelmiş." Peki, Şanlıurfa'ya, Malatya'ya bir yılda kaç lira gitmiş biliyor musunuz? Yirmi yılda Adıyaman'a 5 milyar lira gelmiş, sadece bir yılda komşu illerimizin birisine 4 milyar lira, diğerine de 3 milyar lira gitmiş...” dedi.

Söz Verdiniz Bitiremediniz, Biz Bitireceğiz...

Bakanlar orada, yakalarına yapışın, eğer tek başınıza gidemiyorsanız söyleyin ben de sizlere eşlik edeyim ifadelerini kullanarak AKP Milletvekillerine yüklenen Milletvekili Tutdere, “Malatya'ya var, Şanlıurfa'ya var; Adıyaman'a gelince neden yok? Gidin, bakanlar orada, yakalarına yapışın. Eğer tek başınıza gidemiyorsanız söyleyin, ben de eşlik edeyim, birlikte gidelim, ilimizin sorunlarını çözelim. Adıyaman halkı sizden hizmet bekliyor. 2019 yılında Koçali Barajı bitecekti, su gelecekti. Sene 2023 Ahmet Bey. Barajın ilerlemesi ise yüzde 15 aşamasında. Bitirdiğiniz bir baraj varsa çıkın burada söyleyin. Koçali, Çetintepe, Gömükan Barajları hepsi inşaat aşamasında. Söz verdiniz, bitiremediniz ama biz bitireceğiz. Yirmi yıl size tamam artık, inşallah AKP gidecek, geldiğimizde biz toparlayacağız...” ifadelerini kullandı.