Fiyatlar tırmanıyor… | MERSİN MOZAİK

Fiyatlar tırmanıyor…

Fiyatlar tırmanıyor… mersinmozaik.com

Tepkili vatandaş,”İnanın ne yapacağımız şaşırdık; narenciye ve sebze diyarı Mersin’de ürünlerin yanına yaklaşamıyoruz. Bakın, domates ve salatalığa 25 lira etiket iliştirilmiş. Depremden önce aynı ürün 15-20 lira arsındaydı. Bir haftada yaklaşık yüzde 40’lık artış! İnanabiliyor musunuz Güven Sitesi’nde kiralar 15 bin liraya yükseldi…”

Kur artışıyla başlayıp iğneden ipliğe yansıyan zamlar, deprem felaketinin ardında aşırı yükselişe yöneldi.

Başta gıda fiyatları olmak üzere, giysiden ev kiralarına kadar her kalemde gün geçtikçe tırmanıyor.

Akdeniz-Yenipazar Mahallesi'ndeki bir mülk sahibinin, 2 odalı evine Adıyaman'dan gelen depremzeden 6000 bin lira istediği konuşuluyor!

Bunalan vatanlar, ilgili kutum ve kuruluşları fiyat denetimi yapmaya, uygulayanları cezalandırmaya çağırıyor.

Maliyet yüksekliğinden yakınan esnafı, tüketiciler fırsatçılıkla suçluyor.

Marketlerin pahalılığı nedeniyle mahalle arası manavlara yönelen vatandaşlar, sebze meyve üzerindeki etiketlere hayretle bakıyor.

Son süreçte manav artışıyla dikkat çeken Yenişehir Alanya Sokağı’nda görüşünü aldığımız tepkili vatandaş,”İnanın ne yapacağımız şaşırdık; narenciye ve sebze diyarı Mersin’de ürünlerin yanına yaklaşamıyoruz. Bakın, domates ve salatalığa 25 lira etiket iliştirilmiş. Depremden önce aynı ürün 15-20 lira arsındaydı. Bir haftada yaklaşık yüzde 40’lık artış! Bütçesine göre manav manav dolaşan  ev hanımları çıkma sebze meyve alıyorlar. İnanabiliyor musunuz Güven Sitesi’nde kiralar 15 bin liraya yükseldi. Bırakın asgari ücretliyi, orta gelirliler bile karşılayamaz. Denetimsizlikten yaralanan fırsatçılar, fakir fukaranın elinde avucundakini alıyorlar. İlgili kurumlar ve kuruluşlar başta kira olmak üzere ciddiyetle kontrol altına alıp uygulayanlar cezalandırılmalıdır…”şeklinde konuştu.

Müşterilerin kendilerini günah keçisi yaptığını belirten bir manavsa,”İnanın ki biz arada kaldık. Fiyatları biz yükselmiyoruz. Maliyetler çok fazla. Sabahın köründe gidip halden mal almak, taşıyıp satışa sunmak, kirası, çalışanı, vergisi vb. giderleri karşılamakta zorlanıyoruz. Fiyat arttıkça satışlar da düşüyor. Eğer ucuza alabilirsek seve seve biz de ucuza satarız…”dedi.