A.Galip Özkan,”Deprem gerçeğine dönük projelere öncelik verilmelidir…” | MERSİN MOZAİK

A.Galip Özkan,”Deprem gerçeğine dönük projelere öncelik verilmelidir…”

A.Galip Özkan,”Deprem gerçeğine dönük projelere öncelik verilmelidir…” mersinmozaik.com

Özkan,”Sosyaldemokrasi, insancıl, çağdaş ve paylaşımcılıkla boyutlanmıştır. Somut örneğini deprem sürecinde görüyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve diğer sorumluluk üstlenen belediyeler, depremin meydana geldiği andan başlayarak canla başla var güçleriyle seferber oldular. Yakından tanık olduğumuz gibi kentimizin belediyeleri depremzedelerimizi en iyi şekilde ağırlamak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar…”

Kahramanmaraş merkezli deprem birçok alanda sorgulamaları da beraberinde getirdi.

Mersin kamuoyunda kentin depremsel gerçeği dikkate alınmayarak aciliyeti olmayan projelere para harcanmasının yersizliği konuşulurken, Kentsel Dönüşümün Ataş Alanından başlatılması da bazı teknik çevrelerce eleştiriliyor…

Akdeniz Belediyesi’nin gündeminde olan Çamlıbel Barınağı odaklı Su Sporları Merkezi projesinin uygulanacağı alanın çeperindeki yapıların çoğunun ez az yarım asırlık geçmişi olduğuna dikkat çekiliyor.

Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi Başkanı A. Galip Özkan da, kamu kurum ve kuruşların gündeminde bulunan projelerin deprem gerçeği dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Depremin meydana geldiği ilk andan başlayarak sorumluluk üstlenen Mersin’in tüm belediyeleriyle gurur duyduklarını vurgulayan A.Galip Özkan,”Deprem tüm yurdumuzu derinden etkileyip acıya boğdu. Yaralarımız sarılırken kendimizi de sorgulamalıyız. Konuya eleştirel yaklaşmak siyaset yapmak değildir. Öncelikle teknik çevrelerin uyarı ve önerilerine kulak verilmelidir. Yeri geldikçe kentin yapı stokunun yaşlı olduğunu dile getirip ıslah projelerinin geliştirilmesini öneriyorlar. Örneğin gündemdeki Çamlıbel Balıkçı Barınağı merkezli Su Sporları Merkezi Projesi’nin çevresindeki yapıların çoğunun geçmişi 1970’li yıllara uzanıyor. İlgili yapıların ıslah edilmesinin zorunluluğu gerçeği yok sayılarak hizmet projelerine kaynak harcamak içinden geçtiğimiz süreçte tekrar gözden geçirilip öncelik can güvenliğinin sağlanmasına verilmelidir. Özetle il genelindeki tüm yapılar taranarak depreme yönelik önlem alınması çalışmalarına başlanmalıdır…”dedi.

Sosyaldemokrat anlayışın insan ve adil paylaşım odaklı olduğunu da vurgulayan Özkan,”Sosyaldemokrasi, insancıl, çağdaş ve paylaşımcılıkla boyutlanmıştır. Somut örneğini deprem sürecinde görüyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve diğer sorumluluk üstlenen belediyeler, depremin meydana geldiği andan başlayarak canla başla var güçleriyle seferber oldular. Yakından tanık olduğumuz gibi kentimizin belediyeleri depremzedelerimizi en iyi şekilde ağırlamak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Başkan ve çalışanlarıyla guru duyuyoruz. Yara alsak da kara günler kalıcı değildir. Elbirliğiyle kenetlenirsek yaralarımızın en makul zamanda sarılacağına inanıyoruz. Yeter ki paylaşımcı anlayışla üzerimizde düşen sorumluluklarımızı yerine getirelim…”şeklinde konuştu.