Mersin’in turizm potansiyeli harekete geçirilmelidir... | MERSİN MOZAİK

Mersin’in turizm potansiyeli harekete geçirilmelidir...

Mersin’in turizm potansiyeli harekete geçirilmelidir... mersinmozaik.com

Depremin yıkım ve tahribatı gün geçtikçe boyutlanıyor. Fabrikalar, işletmeler, üretim birimleri enkaz altında kaldı.Önümüzdeki süreçte üretim daralacak işsizlik artacaktırbu nedenle Mersin’inin genel ve yerel yöneticileri, betona para gömmeek yerine bölgemizde yıllardır değerlendirilmeyen turizm kaynaklı ekonomik potansiyele işlerlik kazandırmak için mevcut projeleri bir an önce yaşama geçirmelidirler. 

Ülkede yaşanan ekonomik sosyal ve siyasıl durmunun olumsuz koşullarına Günaydoğu Anadolu'da 10 ili vuran depremin yansımaları toplumsal yaşamı derinden etkilereken, toplum yaşamaına iğneden ipliğe zam olarak yansıyor.

Önümüzdeki süreçte üretim daralacak işsizlik artacaktır bu nedenle Mersin'inin genel ve yerel yöneticileri, betonculara rant aktarmak yerine, bölgemizde yıllardır değerlendirilmeyen turizm kaynaklı ekonomik potansiyele işlerlik kazandırmak için mevcut projeleri bir an önce yaşama geçirmelidirler. 

Antik Kilikya sail bandıyla sınırlı olmayıp Toroslar'ın tepelerine kjadar tarihi kalıntılarla bezelidir...  Çamlıyala'dan Anamur'un en uç noktasına uzanlan coğrafyadaki, Tarsus Roma Yolu, Karboğazı Kayak Merkezi Projesi, İbrahim Paşa tabyalar,  Alaham Manastırı, Kanlıdivane vb. tanıtılmayı bekleyen kültürel değerler ön plana çıkarılıp çevre tahribatı yapılmadan gelir kaynağına dönüştürülmelidir.

Aksi durumda en fazala deprem güçü alan Mersin'in ekonomik ve sosyal yönden büyük sıkıntıya düşmasi kaçınılmazdır...