Teknik Çevreler Uyarıyor... | MERSİN MOZAİK

Teknik Çevreler Uyarıyor...

Teknik Çevreler Uyarıyor... mersinmozaik.com

Teknik çevreler, ruhsatısız, kontrolsüz  ve bilinçsizce gerçekleştirilen konut tadilatlarının yapıların dengesini bozacağı yolunda uyarıp yetkilleri göreve davet ediyorlar... 

Türkiye'nin büyük bölümünün deprem riski taşıdığına dikkat çeken teknik çevreler, yapıların sürekli kontrol altında tutlmasını istiyorlar.

İki hafta önce meydana gelip tüm yurtta can ve mal kayıplarına neden olup infial yaratan Kahramanmaraş merkezli deprende bazı yapılarda alan genişletmek için taşıyıcaların kesildiği yolundaki iddialar, bina tadilatlarının sorgulanmasını da beraberinde getirdi. 

"İlgili kurum, kuruluş ve vatandaşlar deprem konusunun takipçisi olmalıdır..." uyarısında bulunan teknik çevreler, bilinçsizce uygulanan tadilatların özellikle çok konutların dengesini bozacağını savunuyorlar.

Son depremin çok boyutlu yıkıma yol açtığını belirten belirten yıllarını yapı denetiminde geçirmiş kamudan emekli bir inşaat mühendisi," Öyle ki, bir dairenin tadilatından neredeyse iki kamyon moloz çıkıyor. Sıradan bakımların atığı çok omaz. Bazıları alan kazanmak taşıyıcı kolonları kesiyor olabilir. Dengesi bozulan yapının en ufak sarsıntıda yıkılıp felakete yol açması kaçınılmazdır. Cadde ve sokakalarda günlerce kalıp görüntü kirliliği de oluşturan tadilat atıkları takip edilip gerekli kontroller yapılmalıdır. Tetbirler olumsuzluklar meydana gelmeden alınmalı, gerekirse boyutlu tadilatlar ruhsatlandırılmalıdır..."görüşlerini dile getirdi.