Mersin’in yapı stoku endişelendiriyor… | MERSİN MOZAİK

Mersin’in yapı stoku endişelendiriyor…

Mersin’in yapı stoku endişelendiriyor… mersinmozaik.com

Erkan Demir, "Kentin yapı stokunun yarısından fazlası 40 yılın üzerinde binalardan oluşuyor. Bu durum da yakın civarda olacak 6 ve üzeri depremde risk barındırıyor…”

 

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden çok yoğun etkilenen Mersin’de, vatandaşlar adeta diken üzerinde…

Mersinliler her sarsıntıda sokağa dökülüp parktlarda sabahlasa da, yetkililer yıllardır teknik çevrelerin uyarılarına kulak vermiyorlar…

Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Erkan Demir, "Kentin yapı stokunun yarısından fazlası 40 yılın üzerinde binalardan oluşuyor. Bu durum da yakın civarda olacak 6 ve üzeri depremde risk barındırıyor…”diyerek, fay kuşağında bulunan Mersin'i de bekleyen bir depremin olduğunun altını çizdi.

Çarpık yapılaşmaya paralel beton yığınına dönüşen Mersin'deki yaşlı yapı stokuna teknik çevreler sürekli dikkat çekerek,” Merkezde Cami şerif, Mahmudiye, İhsaniye, Bahçe, Çankaya, Mesudiye, Turgut Reis ve Kiremithane mahalleleri, Yenişehir'de ise Palmiye, Pirireis, Gazi, İnönü, Cumhuriyet, Bahçelievler; Mezitli'de kooperatif konutları ve dönemin yazlıkları kapsayan yarım asrı akın zaman önce inşa edilen yapıların konumlandığı bölgelerine öncelik verilmeliydi. Sonuç olarak ilgili yapılar taranıp depremlere uygunlukları saptanarak vakit geçirmeksizin gerekli önlemler alınmalıdır..." görüşlerini dile getiriyorlar.