CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,”Kızılay Arpalık oldu…”  | MERSİN MOZAİK

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,”Kızılay Arpalık oldu…” 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,”Kızılay Arpalık oldu…”  mersinmozaik.com

Bulut, “Hepimiz, gerek bölgede olanlar gerek yakınlarını kaybedenler derin acılar yaşıyoruz ve Türkiye’nin dört bir yanından da yardımlar yapılıyor; özellikle gerek bölgede bu yardımı yapanlara, AFAD’a ve belediye çalışanlarına gerek UMKE’ye, yardım için tüm gelenlere de teşekkür ediyoruz…”

 

11 ili vuran ve 44 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremde, en büyük ahlaksızlığı ve vicdansızlığı depremin 3. gününde AHBAP’a çadır satan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın yaptığını söyleyen Bulut, “Bu satış devlet ile millet arasındaki güveni de sarsmıştır, bu satış yirmi üçüncü gününü bulan bu deprem sonrası enkazı daha da ağırlaştırmıştır…” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helallik istemesini de eleştiren Bulut, Vicdanını yitirmiş bir iktidara helallik verilmeyeceğini vurguladı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda, 'Depremin idari ve siyasi sorumluların belirlenmesi' hakkındaki genel görüşme önergesinde CHP Grubu adına söz aldı. Depremlerde yitirilen vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Bulut, “Hepimiz, gerek bölgede olanlar gerek yakınlarını kaybedenler derin acılar yaşıyoruz ve Türkiye'nin dört bir yanından da yardımlar yapılıyor; özellikle gerek bölgede bu yardımı yapanlara, AFAD'a ve belediye çalışanlarına gerek UMKE'ye, yardım için tüm gelenlere de teşekkür ediyoruz…”şeklinde konuştu.

-KIZILAY ARPALIK OLDU…

CHP’li Bulut, “Bu acıları elbette hafifleteceğiz, bu yara izini yok etmemiz mümkün değil ama burada bize bir başka görev veriliyor. Bu çatı, toplumun bize verdiği yetki, sorumluluk, bu dönemde, bugün orada, bu olağan dışı durumda ihmalleri olanların hepsinin hesabını sorma yetkisini de bize veriyor, eğer biz bugün bu vatandaşlara karşı bu hesabı soramaz isek bu depremde acılarıyla baş başa olan insanların da yanında olamayız. Bu bir afet ama aynı zamanda Türkiye açısından da yüzyılın utancı ve yüzyılın rezaleti çünkü oraya müdahale etmesi gereken kurumlara baktığımızda afetin hemen ertesinde hiçbiri orada olmadılar. Bazı bölgelerde yirmi dört saat, bazı yerlerde kırk sekiz saat, bazı yerlerde dört gün sonra bile ne Kızılay ne AFAD oraya ulaşamadı. Bunların hepsinin sebebi yıllardır, özellikle 2018'den bu yana eleştirdiğimiz partili Cumhurbaşkanlığı sistemi. Neden bu felaketin başlangıcı orası diye söylüyoruz? Çünkü 2018'den bu yana tüm kurumların içini boşalttılar; kurumlarda değer yargısını kaldırdılar, kurumlarda liyakati kaldırdılar, kurumları yandaşların arpalık yeri hâline getirdiler ve bu işte de maalesef acı bir tabloyla Kızılay’da görüyoruz…”görüşlerini dile getirdi.

-EN AHLAKSIZ İŞİ KIZILAY BAŞKANI YAPTI…

Kızılay’ın çadır ve gıda satışına hatırlatan CHP’li Bulut,” Kızılay yüz elli beş yıllık bir kurum, çocuklar kumbarada topladıkları parayla yardımda bulunurdu. ‘Kara gün dostu’ diye tabir ediyorduk ancak Kızılay, afetin üçüncü günü, sürekli eleştirilen ve iktidar tarafından hedef yapılan Ahbap Derneğine çadır sattı. Hani diyoruz ya: "İtibar... İtibardan hiçbir şekilde tasarruf edilmez." diye, en büyük itibarsızlığı Kızılay’ın başındaki zat yaptı. Kızılay’ın başındaki Kerem Kınık hani topluma bir ifadede bulundu ya, ben de buradan diyorum ki: En ahlaksızca işi sen yaptın, en akılsızca işi de sen yaptın, en vicdansız olan da sensin! O gün, depremin olduğu gün Adıyaman'da insanlar donarak öldü ve yakınlarını bekleyenler de eksi 10 derecede çadır beklediler ancak yağlı müşteri diye gördükleri AHPAB’a kapı arkasından satış yaptılar. Bu satış devlet ile millet arasındaki güveni de sarsmıştır, bu satış yirmi üçüncü gününü bulan bu deprem sonrası enkazı daha da ağırlaştırmıştır…”diyerek ihmallerin altını çizdi.

-VİCDANINI YİTİREN İKTİDARA HELALLİK VERİLMEZ…

Kızılay’ın Türk Eczacıları Birliğine de çadır sattığını kaydeden Bulut, “Türk Eczacıları Birliği, 26 tane sahra eczanesiyle enkaz bölgesindeki vatandaşlarımıza ilaç yetiştirmeye çalışıyordu, tümüyle de eczacıların kendi bütçesiyle gönderdiği ilaçlarla ama baktığınız zaman onlara da yine Kızılay çadır satmış durumda. Erdoğan helallik istiyor, Allah affeder mi bilmiyoruz. Ama yakınları ölenlerin, depremde enkaz altında kalanların yakınlarının sizi affedeceğini zannetmiyorum çünkü vicdanını yitiren bir iktidara karşı helallik verilmez…” ifade eden Bulut, “Depremin idari ve siyasi sorumluların belirlenmesi” hakkındaki genel görüşme önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğine de dikkat çekti.