BAŞKAN BOZDOĞAN, “HALKIMIN SESİNE KULAK VERDİM...” | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN BOZDOĞAN, “HALKIMIN SESİNE KULAK VERDİM...”

BAŞKAN BOZDOĞAN, “HALKIMIN SESİNE KULAK VERDİM...” mersinmozaik.com

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Ünlü düşünür Konfüçyüs  ne diyordu? ’Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil’. Bana göre siyaset, vizyon ve misyondan ibarettir.  Bir başkası ne için yapar, amacı nedir, hesabı kitabı nelerdir, beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren siyaset, insanın ve insana yaraşır yaşam merkezinin temel ihtiyaçları, hak ve özgürlüklerinden ibarettir. Bu sebeple bugün Oto Galericiler Sitesi projemizin temel atma törenini halkım için gerçekleştiriyoruz...”

-TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN OTO GALERİCİLER SİTESİ'NİN TEMELİ ATILDI...

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan söz verdiği üzere oto galeri esnaflarının feryadına kayıtsız kalmadı.  Tarsus Belediyesi Meclisine getirilen ve üç kez reddedilen, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde otomobil galerilerini modern ve ferah bir alanda bir araya getirmek için Tarsus Belediyesi tarafından projelendirilen, Oto Galericiler Sitesi’nin temel atma töreni büyük bir coşku ve yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “ Bizim yönetim anlayışımız, idarecilik yeteneklerimiz alınan siyasi kararlarla sınırlı değil. Biz bir söz verdik. Oto Galericiler Sitesi Tarsus’a büyük bir vizyon kazandıracak. Tarsuslulara hizmet edecek büyük projemiz hayırlı olsun...” ifadelerini kullandı.

Oto Galericiler Sitesi’nin hayata geçirilmesi için söz verdiği üzere anında harekete geçen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, meclise getirilen ancak 3 kez reddedilen Oto Galericiler Sitesi projesini hayata geçiriyor. Yüzlerce galeri esnafının talebi sonrası projeyi hayata geçirmek için söz veren Başkan Bozdoğan, sözünü tutarak Oto Galericiler Sitesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.  Düzenlenen törene galeri esnafları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Protokol üyelerinin butona basması ile Oto Galeri Sitesi’nin temeli atıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Ünlü düşünür Konfüçyüs  ne diyordu? 'Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil'. Bana göre siyaset, vizyon ve misyondan ibarettir.  Bir başkası ne için yapar, amacı nedir, hesabı kitabı nelerdir, beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren siyaset, insanın ve insana yaraşır yaşam merkezinin temel ihtiyaçları, hak ve özgürlüklerinden ibarettir. Bu sebeple bugün Oto Galericiler Sitesi projemizin temel atma törenini halkım için gerçekleştiriyoruz...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

BAŞKAN BOZDOĞAN,“ŞEHRİMİZE ÇOK YAKIŞACAK...”

Yapılacak olan Oto Galericiler Sitesi’nin Tarsus’a modern bir görünüm kazandıracağını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Bizler, Tarsus’ta 1 tane bulunan, içerisinde 27 adet galeri dükkânı bulunan, sığmayan araçların sağa sola sıralandığı, şehre hizmet etmekten çok demode bir halde bir barakayı andıran görünümle bulunan, hava paralarının 3 milyon liralara ulaştığı bir galericiler sitesine karşın; modern, eli yüzü düzgün, herkesin, her esnafımızın yer bulacağı bir tesis kazandırma yoluna gitmek istedik...” dedi.

İKİ YÜZE YAKIN ISLAK İMZAYLA DİLEKÇE VERİLDİ...

Esnafa verdiği sözü tutmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Bugün kendine Tarsus’ta yer bulamayan esnafımız her sabah Adana’ya gidiyor. Mersin’e gidiyor. Mersin ve Adana’dan yer kiralıyor. Hiç düşündünüz mü, AVM’lerin otoparklarına neden tüplü araba almadıklarını? Peki düşündünüz mü, kapalı otoparklarda niçin tüplü araba denetimleri yapıldığını? Bu saatten sonra çocuğunuz, eşiniz, anneniz babanız huzurla uyuyabilecek mi? Hayır. Bu zulmü bitirmek için kolları sıvadık. Ancak, hepinizin malumu, bir dolu “siyasi’’ refleksle karşı karşıya kaldık. Tam tamına 3 kez meclise getirdiğimiz bir konu, 3 kez reddedilince, mahkeme yoluna gitme kararı aldık. Ama başta da söyledim ya, ya bir yol bulacaktık. Ya bir yol açacaktık.  Bizler, bugün burada bulunan ve 200’e yakın ıslak imzayla dilekçe vererek Yeni Oto Galericiler Sitesi için talepte bulunan esnaflarımızla buluşarak onlara bir söz verdik...” dedi.

BAŞKAN BOZDOĞAN,“TARSUS’UN KANAYAN YARASINI TEDAVİ EDECEĞİZ DEDİK...”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “14 Mart’ta Yeni Oto Galericiler Sitesi’nin temelini atıyoruz dedik. 14 Mart’ın benim için önemi bambaşka. 33 yıllık meslek hayatımın onuru, şerefi ve namusu bana bir şeyi çok iyi öğretti dostlarım: “Hekimden değil, Çekenden Soracaksın’’ Bugün aramızda bulunan 200’e yakın esnaf kardeşimin yıllardır ne çektiğini onlara sorduk.  Belediyemize davet ettik, biz sorduk onlar anlattı, onlar anlattı biz dinledik ve o gün bir söz verdik. 14 Mart Tıp Bayramı’nda, Tarsus’un kanayan yarasını tedavi edeceğiz dedi...” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BOZDOĞAN,“YALNIZCA HALKIMIZIN SESİNE KULAK VERDİM...”

Tüm birimleri ile büyük bir seferberlik ilan ettiklerini belirten Başkan Bozdoğan, “Gördüğünüz gibi, gece gündüz çalışan tüm birimlerimizle, iş makinelerimizle verdiğimiz sözü tutmaya çalışıyoruz. İşte bu da siyasetin misyon olduğunu anlatıyor bizlere. Geldiğimiz noktada vizyonumuz ve misyonumuz tutarlı, kimseye ve hiçbir yapıya hizmet etmeden, bugün el kaldırıp yarın indirmeden. Yalnızca halkımızın sesine kulak vererek, onların taleplerini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Eminim ki bu oto galericiler sitesi Tarsus’a büyük bir vizyon kazandıracak. Tarsus’a yakışır ofis ve dükkânlarla adından söz ettirecek ve en önemlisi, Tarsuslulara hizmet edecek...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

MAHMUT YILDIRIM,“BAŞKANIMIZIN HER DAİM ARKASINDAYIZ...”

Galeri Sitesi eksikliği nedeniyle sorunlar yaşadıklarını ifade eden Galeri Esnafı Mahmut Yıldırım, “Tarsus’ta yer olmadığı için Huzurkent’e yer açtım, Tarsus’a gelmeye çalıştım fakat ruhsat alacağım dükkân olmadığı için Traktörcüler Sitesi’nde galeri açtım, ortalama bir buçuk yıldır ordayım. Artık hizmette sıkıntı olmaya başladı. Sadece Tarsus’ta 27 tane galericiler sitesi var oraya da yetmiyor. Tarsus’un nüfusu 370 bin fakat Tarsus’un ortalama nüfusu 500, 600 bin, yetmediği için de biz 6 aydır bu mücadeleyi veriyorduk. 3 defa meclisten ret yedi. Başkanımız söz verdi ve bugün temel atılıyor. Her daim başkanımızın arkasındayız, hayırlı olsun...” dedi.

KURTULUŞ ŞAFAK,“BUGÜN BURADA İCRAATLAR KONUŞULUYOR...”

Galeri esnafı Kurtuluş Şafak Başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini ileterek, “Biz işimizi Tarsus a yakışır şekilde yapamadığımızı düşündüğümüz için buradayız. Başkanım 3. kez retten sonra yetkisini kullandı, esnaf elini masaya vurdu dedi ki başkanım biz omzumuzu verdik sana, korkma devam et.  O yürek var çocuklar korkmama gerek yok dedi. Bugün burada icraatlar konuşuluyor. Biz başkanımızın hep yanındayız...” dedi. 

ALPAY AYDIN,“SÖZ VERİLDİ VE TUTULDU...”

Galeri Esnafı Ramazan Alp Aydın, “Başkanım o iradesiyle gücüyle yapacağını ve esnaf arkadaşlardan, halktan aldığı destekle verdiği sözü tuttu. 14 Mart günü atacağım dedi temeli attı ve ona bu işi yaptığı için çok teşekkür ederim...” ifadelerini kullandı.

Galeri Esnafı Ali Şahin” Biz başkanımızın yanında olduk. Başkanımıza teşekkür ederiz. Galeri esnafının feryadını duyarak bu konuya el attı. Sağ olsun her daim arkasındayız...” dedi.

Ek küçük resmi