Rekabet yelken sporunu geliştirir… | MERSİN MOZAİK

Rekabet yelken sporunu geliştirir…

Rekabet yelken sporunu geliştirir… mersinmozaik.com

Mendirek çevresindeki balıkçılar, “Yelkenciler çoktadır gözükmüyordu. Gençler yavaş yavaş hareketleniyor gibi. Viranşehir’deki Rota Yelkencileri daha faal. Mersin deniz kenti, su sporlarına daha fazla ağırlık verilmeli. Bizim Çocukluğumuzda Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda her hafta sonu yelkenciler ve kürekçiler antrenman yaparlardı. Bize göre Rota Yelken Kulübü hareketlilik getirdi, kulüpler arası rekabet yelken sporunu geliştirir…”

Deniz kenti Mersin’de su sporlarına gerekli önem verilmeyerek ihmal ediliyor…

Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda on yıllarca önce dikkat çeken hareketlilik, artan nüfus ve olanaklara karşın yelken ve kürek sporuna artı olarak yansımıyor…

Mersin Rota Yelken Kulübü’nün başlattığı atılımla kentte tekrar gündeme gelen yelken sporunda, denizcilik eski tesisleri önünde de hareketliliklerin başladığı gözlendi.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Hilton Oteli civarı ve mendirek çevresindeki balıkçılar, “Yelkenciler çoktadır gözükmüyordu. Gençler yavaş yavaş hareketleniyor gibi. Viranşehir’deki Rota Yelkencileri daha faal. Mersin deniz kenti, su sporlarına daha fazla ağırlık verilmeli. Bizim Çocukluğumuzda Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda her hafta sonu yelkenciler ve kürekçiler antrenman yaparlardı. Bize göre Rota Yelken Kulübü hareketlilik getirdi, kulüpler arası rekabet yelken sporunu geliştirir…”şeklinde konuştular.

Diğer yandan, Mersin Rota Yelken Kulübü sporcuları katıldığı kentler arası yarışmalarda birçok ödül ve kupa almaya devam ediyorlar…