“SEÇİME DEĞİL GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ” | MERSİN MOZAİK

“SEÇİME DEĞİL GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ”

“SEÇİME DEĞİL GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ” mersinmozaik.com

Tarsus Belediyesi tarafından Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür akademisinde açılan el sanatları kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın sıkça dile getirdiği, Eğiten, Üreten, Sağlıklı, Kültürlü Tarsus sözüne uygun olarak faaliyetini sürdüren Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi açıldığı günden bu yana binlerce yurttaşa ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

2020 yılının Temmuz ayında açılışı gerçekleştirilen Akademi, Bilim, Eğitim, Sanat ve Kültür alanında binlerce kişinin ilgisini çekerken, bünyesinde açılan Ayşe Lebriz Berkem tiyatro sahnesiyle de sanatseverlere hizmet veriyor.

Her yaştan vatandaşa yönelik, Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür alanında bireylerin becerilerinin eğitmenler gözetiminde arttırılması, gelişim sağlamaları ve üretime katılmalarına olanak sağlamak adına açılan kurslar oldukça ilgi görüyor.

Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi bünyesinde daha önce açılan piyano, gitar, resim kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları dağıtılırken, hali hazırda devam eden gitar, resim, bağlama, el sanatları, tiyatro ve robotik kodlama kurslarına yüzlerce kursiyer iştirak ediyor.

Düzenlenen el sanatları kursunun tamamlanmasının ardından kursiyerlerin sertifikalarının dağıtımı için düzenlenen törende konuşan Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Harun Doğan çalışmalarında kendilerine her türlü imkânı sağlayıp desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini bildirirken, gitar kursunda hali hazırda eğitim alan 22 öğrencimiz var, resim kursumuzda 53 öğrencimiz var, bağlama kursumuzda 11 öğrencimiz, el sanatlarında 15, robotik kodlamada 36 öğrencimiz, tiyatro kursunda da 90 öğrencimiz var. Bu verilerden yola çıkarak Akademimizin gerçekten hayli rağbet gördüğünü ifade etmemiz mümkün şu ana kadarki başvuru sayımız ise toplamda 679, dedi.

El sanatları kursunu tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını vermek üzere düzenlenen törene iştirak ederek kursiyerler ile bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptığı konuşmada; “Tarsus güzel bir kent, hepimizde çok seviyoruz. Aydınlık dolu bir kent, kadim topraklar, gezmeye bile doyamıyoruz. Tarihi ile turizmi ile kültürü ile inanılmaz bir kent. Bugün el sanatları kursunu bitiren arkadaşlarımıza sertifikalarını vereceğiz. Eskiden benimde gariban anam iğne oyası yapardı ve bunu değerlendirirdik. Onun sayesinde de okudum, doktor oldum, onun ürettikleriyle. Biz sizleri sadece yetiştirip, sertifika vermek istemiyoruz. Sizlerin ürettiklerini de alıp ve bunları kendi yerimizde marketlerimizde, reyonlarımızda satıp sizlerin kazanç sağlamanıza vesile olup aile bütçenize ekonomik olaraktan bir katkıda bulunmanıza istiyorum.

Sizlerde bugün bu sertifikayı almakla yetinmeyin bu öğrendikleriniz ile üretin, satamayız diye korkmayın, ürettiklerinizi direkt olarak alacak bir belediyeniz var. Bu belediye sizin emeğinizi, alın terinizi değerlendirecek bir belediye bunu asla unutmayın.

 

BOZDOĞAN; “SEÇİME DEĞİL GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ”

Gittiğim her yerde de söylüyorum. Siyasetçiler seçim için yatırım yapar. Ama ben bu gençlerimizin, bu çocuklarımızın geleceği için yatırım yapıyorum. Tarsus halkı cahil değil, Tarsus halkı bilinçli, seçim geldiğinde de öyle bir tokat vurur ki bunlara yerlerinden kalkamazlar. Tarsus Belediyesi çok güçlü bir belediye, biz kimseye yedirmiyoruz, yemiyoruz. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz. Her şey Tarsus’un geleceği için, her şey çocuklarımızın geleceği için. Bu önümüzde ki süreçte Çocuk Bilim Akademisi de açılacak. Matematik, Fizik ve robotik kodlamaların olduğu ve çocuklarımızın teknolojik olarak en üst düzeyde yetişmeleri için imkân sağlayacak olan çocuk bilim akademisi de açılacak. Bunun yanında tekstil atölyeleri de açılacak. Biz istihdam da sağlıyoruz, sadece belediyeye işçi almak değil, tekstil atölyesinde 144 tane işçi çalışacak, 144 eve ekmek gidecek. Bunu 5 ile çarparsanız şu kentteki 500-600 insanın ekmek parası oradan çıkacak. Cumhuriyet’in en yüksek oyunu verdiniz, onun için hepinize teşekkür ediyorum ama emin olun verdiğiniz emaneti de çalışarak hep çalışarak en iyi şekilde kullanıyoruz. Bu çalışmanın sonucunda tertemiz bir Tarsus geliyor, ışıl, ışıl parlayan bir Tarsus, tarihiyle, turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle, sanatıyla, kültürüyle ve tüm Türkiye’de herkesin gıptayla bakacağı bir Tarsus geliyor. Artık insanlar dışarıda Tarsus Belediye’sini çok farklı bir şekilde anlatıyorlar, yerlere göklere sığdıramıyorlar. Bunun tek bir nedeni var; emin olun boşa bir kuruşunu harcamıyoruz, yaptığımız her şeyde mutlaka ne olursa olsun göstererek, şeffaf bir şekilde, sizlere hesap vererekten neyi nasıl yaptığımızı anlataraktan, meclisi izlerseniz tek tek izah ediyorum. Tarsus Belediyesi’nin parası tamamen halka dönüyor. Hizmetle dönüyor, 2 yılda 200’den fazla açılışla dönüyor. Biz reklamı fazla sevmeyiz. Reklamla işimiz de yok, istersek her tarafa boy, boy ilanlar verir neler yaptığımızı tek tek gösteririz. Yaptığımız asfaltla övünecek değiliz, yaptığımız kaldırımlarla da övünmeyeceğiz, yaptığımız temizlikle de övünmeyeceğiz, ama şununla övüneceğiz. Bu kentin çocukları, bu kentin gençleri, bu kentin bu kentin kadınları bu ülkede eğer en iyi şekilde yaşam kalitesine sahip oluyorsa işte bununla övüneceğim,” dedi.