A. Vahap Şehitoğlu,“Basın İlan Kurumu’nun Belediyelere Gönderdiği Genelge Kabul Edilemez…” | MERSİN MOZAİK

A. Vahap Şehitoğlu,“Basın İlan Kurumu’nun Belediyelere Gönderdiği Genelge Kabul Edilemez…”

A. Vahap Şehitoğlu,“Basın İlan Kurumu’nun Belediyelere Gönderdiği Genelge Kabul Edilemez…” mersinmozaik.com

Şehitoğlu,”Basın İlan Kurumu, kanunlar karşısında yasal kimliğine kavuşan ve bu konuda basın savcılıklarına evraklarını vererek, maliyeye kayıtlarını yaptırarak resmi haber sitesi statüsüne kavuşan internet gazetelerinin kimlerden ilan ve reklam alacaklarına, kimlerin ilan ve reklam vereceğine karışmamalı ve gölge etmemelidir!”

Yerel ölçekte güçlüklerle mücadele ederek toplumu bilgilendirme hizmeti veren İnternet Gazetecilerine yaşam hakkı tanımıyor.

Basın İlan Kurumu, 1 Nisan’da belediyelere gönderdiği genelgeyle asgari kadro oluşturmayan İnternet Sitelerine ilan, reklam ve Advertorial reklam kısıtlaması getirdi.

Mersin İnteret Gazetecileri Derneği Başkanı A.Vahap Şehitoğlu, konuya yönelik yaptığı yazılı açıklamada genelgeye tepki göstererek şu görüşleri dile getirdi:

Basın İlan Kurumu taşrada, namuslu gazetecilerin kurduğu internet gazeteleriyle kazandığı ekmeğini elinden almıştır; Bizim kazandıklarımızı elimizden almak, kestirmek, başkalarına aktarmak bir hak gaspıdır, bir tarafı açlığa mahkûm etmektir.

Bu bir nevi ceplerimize el atmaktır!

Aynı zamanda, Türkiye genelinde ve illerde havuz medyalarıyla sesi kısılan muhalefet partilerinin ve belediyelerin taşrada ki seslerini de tamamen kısmaktır!

Basın İlan Kurumu’nun bir yandan mevcut resmi ilan verdiği yazılı basına ‘gazetelerinizi kapatın, internet gazeteciliğine dönün baskısı yaparken, diğer yandan; dayatma genelge ve kanunlarla taşradaki günümüz ve geleceğin tek özgür basını İnternet Gazetelerinin geçim kaynakların önüne engel çıkartarak, parasal kazançlarına darbe vurarak, adeta kapanmalarını istemektedir.

Bu bir çifte standarttır!Kabullenilemez!!‘Sırçalı Köşk’den taşralı gazeteciler yönetilemez!

Basın İlan Kurumu, kanunlar karşısında yasal kimliğine kavuşan ve bu konuda basın savcılıklarına evraklarını vererek, maliyeye kayıtlarını yaptırarak resmi haber sitesi statüsüne kavuşan internet gazetelerinin kimlerden ilan ve reklam alacaklarına, kimlerin ilan ve reklam vereceğine karışmamalı ve gölge etmemelidir!