Vahap Seçer,"Yapı stokumuz sorunlu..." | MERSİN MOZAİK

Vahap Seçer,"Yapı stokumuz sorunlu..."

Vahap Seçer, mersinmozaik.com

Başkan Seçer,"Biz Adana’ya sınırsız. Mersin göçle kurulan bir kent; Ortadoğu’daki gelişmelerden çok etkileniyor. Resmi verilere göre nüfus 1 milyon 916 bin olarak bilinse de gerçekte 400 bini sığınmacı, 2 milyon 250 bin yurttaşımızla birlikte 2 milyon 650 bin kişi yaşıyor. Bu gerçek, yüzde 15 artan enerji, su ve atık oranlarıyla doğrulanmıştır. Özetle yapılarımız sağlıklı değil. Depremden sonra araştırdığımda kendi oturduğumuz yapının kat artışının belediye meclis kararlarıyla yapıldığını öğrendim. Yani kılıfına uydurulmuş. Hedefimiz, sorunlu yapı stokunun en kısa zamanda dönüşümünü gerçekleştirmek..."

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Mersin’in depreme yönelik durumu ve alınması gereken önlemler saptamak üzere,"Mersin Afet Yönetimi" konulu çalıştay düzenledi.

Yurt genelinden çok sayıda biliminsanlarının katıldığı Divan Otel'de gerçekleştirilen çalıştayda, konun uzmanları katılımcıları bilgilendirdi. Çalıştayın açış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, kendi oturduğu yapının kat artışının belediye meclis kararıyla yapılmış olduğunu söyledi.

Öncelikli hedeflerinin sorunlu yapıları dönüştürmek olduğunun altını çizen Seçer, özetle şu görüşleri dile getirdi: "Depremden sonra birşey yapmadığımızın farkına vardık. Halının altına süpürülen sorunları görmezden gelirsek gelecek kuşaklara karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmemiş oluruz. Mersin olarak deprem bölgesi olmasak da, orman ve sahil kenti konumumuz riski artıyor. Gerekli önlemleri almak adına üç şubeli Afet İşleri Dairesi’ni kurduk. Halen içini doldurma aşamasındayız. Depreme dönersek, 6 Şubatta saat 4.17’de sarsılıp huzursuzlukla uyandık, deprem olmuştu. Biz Adana’ya sınırsız. Mersin göçle kurulan bir kent; Ortadoğu’daki gelişmelerden çok etkileniyor. Resmi verilere göre nüfus 1 milyon 916 bin olarak bilinse de gerçekte 400 bini sığınmacı, 2 milyon 250 bin yurttaşımızla birlikte 2 milyon 650 bin kişi yaşıyor. Bu gerçek, yüzde 15 artan enerji, su ve atık oranlarıyla doğrulanmıştır. Özetle yapılarımız sağlıklı değil. Depremden sonra araştırdığımda kendi oturduğumuz yapının kat artışının belediye meclis kararlarıyla yapıldığını öğrendim. Yani kılıfına uydurulmuş. Hedefimiz, sorunlu yapı stokunun en kısa zamanda dönüşümünü gerçekleştirmek..."