Vatandaş ucuz ürün kovalıyor… | MERSİN MOZAİK

Vatandaş ucuz ürün kovalıyor…

Vatandaş ucuz ürün kovalıyor… mersinmozaik.com

Ara sokaklardaki satıcılar, "Ne yapalım kardeşim fiyatlara yetişemiyoruz. Vatandaş ucuz ürün peşinde koşuyor. Tüm ihtiyaç maddelerine her gün zam geliyor. Emekli olanın maaşı kira ve faturaları ancak karşılıyor…”

Gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik sıkıntı toplumun dar gelirli kesimlerini çeşitli arayışlara yöeneltiyor. 

Semt pazarlarının çevresi  kalabalıklaşarak adeta alternatif pazara dönüşüyor.

Haftanın iki günü kurulan Yenişehir Sosyete Pazarının, ucuz ürün peşinde koşuyor. Pazar alanının yaklaşık bir kilometre karelik  çevresinin ara sokaklarında gıdadan, ikinci el giysiye kadar her şey pazarlanıyor.
Seyyar girişimcilerden aracı olan arkasına, olmayan satabileceği değişik ürünleri çuvallara doldurarak pazarların çevresinde yol ve kaldırımlara konumlanıp gelir sağlamaya yöneliyor.

İkinci el giysi ve ayakkabı satıcılar şimdilerde çok rağbet görüyor.

Yenişehir Sosyete Pazarının yaklaşık bir kilometre karelik  çevresinin ara sokaklarında gıdadan, ikinci el giysiye kadar her şey pazarlanıyor.

Konuyla ilgili görüşünü sorduğumuz ara sokalardaki satıcılar geçim sıkıntısından bunaldıklarını belirterek,"Ne yapalım kardeşim fiyatlara yetişemiyoruz. Vatandaş ucuz ürün peşinde koşuyor. Tüm ihtiyaç maddelerine her gün zam geliyor. Emekli olanın maaşı kira ve faturaları ancak karşılıyor. İşi olmayan zaten perişan! Pazarların kapasitesi zaten dolu, evde oturacağımıza satabileceğine inandığımız neyi bulursak arabanın arkasına atıp pazarların çevresinde bulabildiğimiz yere park edip umutla bekliyoruz. Bazen kar, bazen zarar idare etmeye çalışıyoruz. Kötü gidişata çözüm bulunmazsa gelecek parlak değil..."görüşlerini dile getirdi.