BAŞKAN SEÇER, KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE BAYRAMIN İLK GÜNÜNDEADIYAMANLI DEPREMZEDELERLE BULUŞTU...  | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN SEÇER, KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE BAYRAMIN İLK GÜNÜNDEADIYAMANLI DEPREMZEDELERLE BULUŞTU... 

BAŞKAN SEÇER, KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE BAYRAMIN İLK GÜNÜNDEADIYAMANLI DEPREMZEDELERLE BULUŞTU...  mersinmozaik.com

Başkan Seçer daha sonra Adıyaman Havalimanı’na geçerek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşıladı. Başkan Seçer ve Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da ilk olarak Belediye Mezarlığı’nı ziyaret ettiler. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarları başında dua okuyan heyet, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileyip, mezarlara karanfil bıraktı.  

-KILIÇDAROĞLU ve SEÇER ADIYAMAN HALKI İLE BAYRAMLAŞTI...

-BAŞKAN SEÇER, KONTEYNER KENTTE İNCELEME YAPTI: “GERÇEKTEN MUAZZAM BİRÇALIŞMA OLMUŞ...” 

- “YARALARIMIZI BİRLİKTE SARIYOR, ACILARIMIZI PAYLAŞARAK AZALTIYOR,MUTLULUKLARIMIZI PAYLAŞARAK ÇOĞALTIYORUZ...” 

-KILIÇDAROĞLU “TÜRKİYE’YE YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞININ, İYİLİK ÜZERİNEYARIŞAN BİR KÜLTÜRÜN MUTLAKA GETİRİLMESİ LAZIM...” 

-“BU ÜLKEYE HUZURU, BARIŞI, SEVGİYİ, KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİZ...” 

 -KILIÇDAROĞLU’NDAN KONTEYNER KENT VE SAHRA HASTANESİ TEŞEKKÜRÜ... 

 Başkan Vahap Seçer, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte deprem felaketinin yaşandığı illerden Adıyaman’da depremzede vatandaşlarla ile bir araya geldi.  

Vatandaşların bayramını kutlayan Seçer “Yaralarımızı birlikte sarıyoruz, acılarımızı paylaşarak azaltıyor, mutluluklarımızı paylaşarak çoğaltıyoruz” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 3 bin 500 kişi kapasiteli konteyner kentte inceleme yapan Başkan Seçer, “Gerçekten muazzam bir çalışma olmuş. Emeği geçenlere, depremzedeler adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...” ifadelerini kullandı.  

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarını ziyaret edip yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Seçer, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberlerindeki heyet  ‘Halil İbrahim Sofrası Buluşmaları’ kapsamında Adıyaman halkı ile bayramlaştı. 

Türkiye’de ayrışmaya değil beraber yol yürümeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ayrıştırdılar birleştireceğiz, kavga ettirdiler kucaklaşacağız. 14 Mayıs’ı bayram havası içerisinde geçirip, 15 Mayıs’ta göreceksiniz yeniden kucaklaşacağız. Bu ülkeye huzuru, barışı, sevgiyi, kardeşliği getireceğiz. İnanın buna...” dedi. 

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Depremin ardından yaraların sarılması, felaketin izlerini taşıyan vatandaşların bir an önce normal yaşama dönebilmesi için gece-gündüz demeden çalışan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ramazan Bayramı’mın ilk gününde Adıyaman’a giderek yurttaşlarla ile bir araya geldi.   

Adıyaman programında ilk olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Adıyaman'da yapımı devam eden konteyner kenti inceleyen Başkan Seçer, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Seçer'e konteyner kentte; MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ertan Liman eşlik etti. 

Seçer,“Yaralarımızı birlikte sarıyoruz, acılarımızı paylaşarak azaltıyor, mutluluklarımızı paylaşarak çoğaltıyoruz...” 

Adıyaman’da bayram dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Seçer, “Bayramın ilk sabahında depremde büyük acılar yaşayan Adıyaman’da Adıyamanlı kardeşlerimizle beraberiz. Yaralarımızı birlikte sarıyoruz, acılarımızı paylaşarak azaltıyor, mutluluklarımızı paylaşarak çoğaltıyoruz. Biriz, beraberiz. Biz güçlü bir milletiz, güçlü bir ülkeyiz. Birlik ve beraberliğimizin daim olduğu nice bayramlar diliyorum. Ramazan Bayramımız kutlu olsun...” dedi. 

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Seçer,“Gerçekten muazzam bir çalışma olmuş...” 

Bölgede görevli personel ile bayramlaştıktan sonra konteyner kent hakkında da açıklama yapan Başkan Seçer, “Gerçekten muazzam bir çalışma olmuş. Burada sahra hastanesinden okula, kreş alanlarından sosyal donatı ve spor alanlarına kadar her şey mevcut. 92 dekar alan üzerinde altyapısıyla, üst yapısıyla hijyenik, son derece rahat bir yaşam imkanı sunan konteyner kentte emeği geçen bütün kardeşlerime, depremzedeler adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...” dedi. 

Başkan Seçer daha sonra Adıyaman Havalimanı'na geçerek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşıladı. Başkan Seçer ve Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da ilk olarak Belediye Mezarlığı'nı ziyaret ettiler. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarları başında dua okuyan heyet, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileyip, mezarlara karanfil bıraktı.  

Mezarlık ziyaretinin ardından ‘Halil İbrahim Sofrası Buluşmaları’ kapsamında Adıyaman halkı ile bir araya gelen Başkan Seçer, Kılıçdaroğlu ve beraberlerindeki heyete vatandaşlar yoğun ilgi ve sevgi gösterdi. Buluşmada halka hitaben konuşan Kılıçdaroğlu, “Ayrışmaya, bölünmeye değil beraber yol yürüme ihtiyacımız var. O nedenle endişe etmeyin, destek verdiğiniz sürece, bu ülkeye adaleti getireceğim...” dedi.  

Kılıçdaroğlu,“Türkiye’ye yeni bir siyaset anlayışının, iyilik üzerine yarışan bir kültürün mutlaka getirilmesi lazım...” 

Kılıçdaroğlu “Bizim kültürümüzde komşuluk ilişkilerimizi, mahallede mahalledeki o güzel ilişkilerimizi büyütmemiz lazım. Türkiye’ye yeni bir siyaset anlayışının, iyilik üzerine yarışan bir kültürün mutlaka getirilmesi lazım. Bunun için mücadele ediyorum. Bunu mutlaka ama mutlaka sizlerin desteğiyle getireceğim...” diye konuştu. 

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Kılıçdaroplu,“Bu ülkeye huzuru, barışı, sevgiyi, kardeşliği getireceğiz. İnanın buna...” 

Büyükşehir Belediye başkanları ve onlara bağlı olan diğer il, ilçe belediye başkanlarının deprem bölgesinin tamamında tek tek görev alıp, vatandaşların sorunlarını çözmeye çalıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:  

“Sorunlara çözüm üretmek siyaset kurumunun görevidir. Bizim görevimizdir. Sizden destek istiyoruz. Ayrıştırdılar birleştireceğiz, kavga ettirdiler kucaklaşacağız. 14 Mayıs’ı bayram havası içerisinde geçirip, 15 Mayıs’ta göreceksiniz yeniden kucaklaşacağız. Bu ülkeye huzuru, barışı, sevgiyi, kardeşliği getireceğiz. İnanın buna...”  

Kılıçdaroğlu,“İstediğim tek şey kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin...” 

Gölbaşı’nda da vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu ‘Sakın sandığa gitmiyorum demeyin. Sandığa gidin’ diyerek 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu “İstediğim tek şey kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin. Yetmedi mi artık? Türkiye'nin artık bir değişime bir dönüşüme ihtiyacı var. Bunu beraber yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz. Bu ülke zengin bir ülke ve dünya ile rekabet edeceğiz. Bu ülkeyi Kemal’ler kurtaracak hiç endişe etmeyin. Bay Kemal bu yola baş koydu” ifadelerini kullandı.  

Gölbaşının ardından Besni'ye geçen heyet, bir kıraathanede oturup vatandaşlarla birlikte çay içti. Daha sonra vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Depremden sonra bütün belediye başkanlarımız seferber oldu, yaralarınızı sarmaya çalıştı. İnşallah 15 Mayıs’tan sonra baharı yeniden bu ülkeye getireceğiz” şeklinde konuştu.  

Kılıçdaroğlu’ndan konteyner kent ve sahra hastanesi teşekkürü... 

Kılıçdaroğlu Besni'nin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk ve İsveç Lionsları işbirliğinde Adıyaman'ın Kayalık Mahallesi Atatürk Bulvarı mevkiinde kurulumu devam eden 670 konteynerden oluşan ve yaklaşık 3 bin 500 kişi kapasiteli konteyner kenti inceledi.  

Başkan Seçer ve yetkililerden konteyner kent ve sahra hastanesi hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, çalışmaları beğendiğini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Kılıçdaroğlu daha sonra görevli personeller ile toplu fotoğraf çektirdi.  

Ek küçük resmiEk küçük resmi