BAŞKAN SEÇER SİLİFKE’DE İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ... | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN SEÇER SİLİFKE’DE İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ...

BAŞKAN SEÇER SİLİFKE’DE İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ... mersinmozaik.com

Başkan Seçer, “Uyumlu 2 belediye başkanının olması o kent için muazzam bir avantajdır. Çünkü Büyükşehir ilçe belediyesine göre imkânlı bir yerdir. Büyükşehir’in insan ve para kaynağı ile liyakat ve birikimi çok farklıdır. Ben de uzlaşabileceğim arkadaşlarla çalışmak isteyeceğim. İnşallah bütün ilçelerde hem partilim hem de uzlaşacağım arkadaşlarla çalışma fırsatı bulacağım...” 

-BAŞKAN SEÇER: “ŞAHESERLER YARATMANIN YOLU MERKEZİ HÜKÜMETİN

DESTEĞİNİ ALMAKTAN GEÇER...”

-“SİZİN BANA KATKILARINIZ KENTE KATKI DEMEKTİR...”

-“İŞ DÜNYASINI BİLEN, İŞİN SOKAĞINDAN GELEN BİR İNSANIM...”

Silifke ilçesinde vatandaş, esnaf, şoför ve iş insanları ile bir araya gelen Başkan Seçer, Silifke Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

İş insanlarının sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Seçer, çözüm odaklı çalışan bir belediye olduklarını belirterek, Mersin’in her noktasına hiçbir ayrım gözetmeden hizmet götürdüklerini kaydetti.

İş dünyası ile buluşmasında 14 Mayıs seçimlerinin belediyecilik açısından da büyük önem arz ettiğini söyleyen Başkan Seçer, “Çünkü çok daha rahat finansman kaynağına ulaşacağım, projeler daha hızlı yürüyecek. Şaheserler yaratmanın yolu merkezi hükümetin desteğini almaktan geçer...” ifadelerini kullandı.

Kendisinin de iş dünyasından geldiğini hatırlatan Başkan Seçer, “İşin sokağından gelen bir insanım. Bu durum belediye başkanlığında çok büyük bir avantaj...” dedi.

Belediye Başkanı olarak iş dünyası ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyleyen Seçer, “Sizin katkılarınız bana değil, kente katkı demektir. Benim de size katkılarım kente katkı demektir...” diye konuştu. ^

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke’ye gerçekleştirdiği ziyarette, Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Silifke çıkarmasında Başkan Seçer, Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Uçal Mavili ve esnaflarla bir araya gelirken, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde de Oda Başkanı Nurettin Kaynar, Meclis Başkanı Baki Uysal ve oda üyeleriyle bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda yaptığı konuşmasında, halkın içerisinde yer almaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak, “Tabiatım itibarıyla çok gezen bir başkanım. Bunu keyifle ve kendimi zorlamadan yapıyorum. İnsanları dinlemek, sorunları görmek, öneriler almak ve kendimizi onlara anlatabilmek önemli...” dedi.

“Şaheserler yaratmanın yolu merkezi hükümetin desteğini almaktan geçer...”

Konuşmasında 15 Mayıs tarihinin sadece partisinin iktidar meselesi olmadığını, belediyecilik açısından da büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Seçer, “Çünkü çok daha rahat finansman kaynağına ulaşacağım, projeler daha hızlı yürüyecek. Çünkü partim iktidar, Genel Başkanım Cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla elbette hem bir CHP’li olarak hem de bir belediye başkanı olarak iktidarı istiyorum. Şaheserler yaratmanın yolu merkezi hükümetin desteğini almaktan geçer” ifadelerini kullandı.

Belediyeler olarak, hiçbir tesir altında kalmadan görevlerini yapmakla mükellef olduklarını ifade eden Başkan Seçer, ilçe belediyeleri ile büyükşehir belediyesinin eşgüdümlü ve uyumlu çalışmasının önemine dikkat çekti. Başkan Seçer, “Uyumlu 2 belediye başkanının olması o kent için muazzam bir avantajdır. Çünkü Büyükşehir ilçe belediyesine göre imkânlı bir yerdir. Büyükşehir’in insan ve para kaynağı ile liyakat ve birikimi çok farklıdır. Ben de uzlaşabileceğim arkadaşlarla çalışmak isteyeceğim. İnşallah bütün ilçelerde hem partilim hem de uzlaşacağım arkadaşlarla çalışma fırsatı bulacağım...” şeklinde konuştu.

“Bildiğiniz, tanıdığınız bir temsilci üzerinden partime oy istiyorum...”

Türkiye'nin geldiği duruma bakıldığı zaman, değişim rüzgârının estiğini bir siyasetçi olarak gördüğünün de altını çizen Seçer, CHP Mersin 4. Sıra Milletvekili Adayı Talat Dinçer’in esnaf camiasından geldiğine dikkat çekerek “Bunu tarafsız bir gözle söylüyorum. Türkiye'yi gezen, birçok irtibatı olan, hatta partinin önemli aktivitelerinde olan bir siyasetçiyim. Ben bunu görüyorum. Şimdi Mersin’den sizin bir temsilcinizin iktidar partisinde olması ve orada sizi temsil etmesi, sizler açısından da çok artı avantajlar getirecektir...” dedi.

Esnaf camiası ile ilişkilerinin ve irtibatlarının da her zaman iyi olduğunu da dile getiren Başkan Seçer, bundan sonra da böyle devam edeceğini belirtti. CHP Mersin 4. Sıra Milletvekili Adayı Talat Dinçer üzerinden de partisine oy isteyen Başkan Seçer, “Sizin, bildiğiniz, tanıdığınız bir temsilci üzerinden partime oy istiyorum. Bu da benim partimin hakkıdır. Bir parti esnafı düşünüyorsa, esnaf da onun selametini düşünmek durumunda. Sayın Genel Başkanım’a desteklerinizi istiyorum. Burada biraz tabi kendi menfaatim de var. En azından bakanlıklarda işim takılmaz...” dedi.

 “Birçok engel gördüğüm hadiselere rağmen, belediye başkanlığında hiç zorlanmıyorum...”

Başkan Seçer, Silifke Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretinin ardından Silifke Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve üyeleriyle de bir araya geldi.

Seçer, 4 yılı geride bırakırken kentin 2. bütünşehir belediye başkanı olduğunu söyleyerek, “Sizler gibi iş dünyasını bilen, işin sokağından gelen bir insanım. Bu durum belediye başkanlığında çok büyük bir avantaj. Bir belediye başkanının parayı ve insan yönetimini bilmesi önemli. Siyasette gördüm ki doğru zamanda doğru işlerde net adam olursanız çok da rahat belediye başkanlığı yaparsınız. Emin olun belediye başkanlığında hiç zorlanmıyorum. Birçok engel gördüğüm hadiselere rağmen işlerim yürüyor...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“Hizmetlerimizdeki başarımız partimize yansıyor...”

Belediye hizmetlerinde ayrım yapmadan her vatandaşa hizmet ulaştırdıklarını, bu durumun başarı getirdiğini, başarının da partilerine yansıdığını dile getiren Başkan Seçer, “Hizmetlerimizdeki başarımız partimize yansıyor.  CHP'li bir belediye başkanı başarılı olması, partinin de başarılı olabileceğini gösteriyor. Partimize katkısı o. Sayın Kılıçdaroğlu ile zaman zaman bir araya geliyoruz. ‘Ayrımcılık yapmayın, bu şikayeti bana getirmeyin. Her yere hizmet götürün’ diyor. Biz bu düsturla çalışıyoruz. Türkiye'de toplumu zehirleyen, bölümlere ayıran, kutuplaştıran, insanların birbirine sert bakması, parmak sallaması bazı siyasilerin söylemlerinden, dilinden, tavırlarından, davranışlarından kaynaklı...” diye konuştu.

“Şimdiye kadar metronun yüzde 60’ı bitmişti...”

Metro projesi ile ilgili yapılan engellemeleri hatırlatan Başkan Seçer, “Hazine ve Maliye Bakanı’nı da suçlayamıyorum. Onunla konuşuyorum. ‘Bana yukarıdan talimat gelmezse nasıl imzalayayım’ diyor. Bunlar saklı gizli şeyler değil, bunlar gerçek şeyler. Kendisi de buradan milletvekili adayı oldu. İki senem boşa gitti. Metronun şimdiye kadar yüzde 60’ı bitmişti...” dedi.

Başkan Seçer, Mersin’de bazı sektörler dolayısıyla nüfusun arttığını kaydederek, “Mersin gelişiyor, Silifke gelişiyor. Bu coğrafya, buradaki stratejik sektörler bunu zorunlu kıldı. Şimdi buraya siz getirir nükleer santrali yaparsanız nüfus artar. Bu doğal. Binlerce kişi çalışıyor. Tesis devreye girecek, mühendis, teknisyen, aşçı, temizlikçi çalışacak, nüfus artacak. Limanı yaparsanız nüfus artacak. Nerede bunun yolu, nerede bunun altyapısı. Siz buna bakın...” dedi.

“10 senede bir havaalanı yapılamadı...”

Ankara'nın desteğini alamayan kentin hızlı bir şekilde kalkınamayacağına dikkat çeken Seçer, birçok ilin aldığı yatırımlar ile kalkındığını hatırlatarak, “Ama bizim Mersin’e ne hikmetse 10 senede bir havaalanı yapılamadı. Kaç senedir Çeşmeli yapılamadı. 2007’de milletvekili oldum, Sahil Bandı Projesi vardı, hala aynı duruyor. Çeşmeli Otoban Projesi hala duruyor. Tarım sektöründen gelirin var, sanayin var, hizmet sektörün var, vergi ödüyorsun. Hakkındır isteyeceksin...” ifadelerine yer verdi.

“Derdimiz Mersin...”

“Bizim derdimiz Mersin” diyen Seçer, “Benim bir kimliğim, çizgim var. Ben CHP’nin Belediye Başkanı’yım, çizgim belli. Benim partimin kurucusu belli. Ben Atatürkçü, çağdaş bir insanım. Benim dünya görüşüm bu. Ama herkes benim başımın tacı; milliyetçi, muhafazakar, komünist görüşler… Asla ayrım yapmayız. Partimizin görüşü de, Genel Başkanımızın görüşü de budur...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“Liman buraya muazzam bir hareketlilik sağlar...”

Limanların şehre büyük hareketlilik sağladığından da bahseden Başkan Seçer, “Liman deyip geçmeyin. Size müthiş farklı türev sektörler yaratacağım. Liman buraya muazzam bir hareketlilik sağlar. Burada sosyal hayat değişir, yeni sektörler çıkar. Hizmet sektörü, gıda sektörü çok canlanır. Bunları bir iş insanı olarak söylüyorum, bu sizin için avantaj.” ifadelerine yer verdi.

“Sizin bana katkılarınız kente katkı demektir...”

Belediye Başkanı olarak iş dünyası ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyleyen Seçer, “Sizin katkılarınız bana değil, kente katkı demektir. Benim de size katkılarım kente katkı demektir. Bu anlamda da ortak paydamız Mersin olduğu için de bizim birlikteliğimiz bana göre çok değerli, çok kutsal bir birliktelik olur...” dedi.

Mavili: “Ekip çalışması başarı getiriyor...”

Silifke Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Uçal Mavili de konuşmasında, Başkan Seçer’in göreve geldiği günden bu yana esnaf için elinden gelen yardımı yaptığını kaydederek, “Esnafımızın zor günlerinde yine elinizden gelen her şeyi yaptınız. Ekip çalışması başarı getiriyor. Sizin adınıza, bu ekip çalışmasında emeği geçen alt kademelerden en üst kademelere kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Talat Dinçer’in milletvekilliği adaylığı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mavili, “İnşallah bu çalışmaların sonucunda iyi bir sonuç alırız. Esnafımız da hem gelen zamlardan hem gelen sorunlardan kurtulur...” dedi.

Ek küçük resmi