Müftü Köprüsü yeniden yapılmalı... | MERSİN MOZAİK

Müftü Köprüsü yeniden yapılmalı...

Müftü Köprüsü yeniden yapılmalı... mersinmozaik.com

Aslına uygun inşa edilecek köprü estetik görünümüyle çevreye renk katacaktır...

Müftü Köprüsü tekrar yapılmalı…

Torosların gözelerince beslenip Akdeniz’e ulaşan Efrenk Çayı, Mersinlilerce Müftü Deresi olarak anılan kentin değerlendirilemeyen güzelliği kamuoyunun gündeminden hiç düşmüyor.

Son olarak Devlet Su İşleri’nin dereninin ıslahı adına yürütülen proje kapsamında asırlık okaliptüs ağaçlarının kesilmesiyle, ucube köprülerinden geçen vatandaşların dikkatini çekti

Oysa kentin köklü ailelerinin Müftülerin ismiyle anılan Efrenk Deresi, korunması gereken çok önemli bir değer.

Binlerce, yüz binlerce insanının yaşanmışlık anısı var…

Gelin görün ki anılan güzellik gerektiği gibi değerlendirilip vatandaşın hizmetine sunulamıyor, ya pisliği ya da gündemde olduğu gibi kenarındaki ağaçların kesilmesiyle gündeme geliyor.

Müftü Deresi’nin üzerinden geçişi sağlayan otoyol viyadükünün dışında dört tane köprü var.

Köprülerin hepsi estetikten yoksun, göz tırmalayan, altları pislik içerisinde, insanların geçmeye bile korktuğu adeta tuvalete dönüşmüş konumda.

Sürekli harcama yapılan derenin çağdaş anlamda ıslağı için bugüne kadar gerçekçi hiçbir proje hazırlanmadı.

Kentin en eski ulaşım arteri olan Silifke Caddesi’nde geçişi sağlayan,1968 yılında büyük sel felaketiyle yıkılan tarihi Müftü Köprüsü’nün yerine inşa edilen beton yığını ve çevresi el değmemişliğin izlerini taşıyor.

Teknik çevreler günün teknolojisiyle köprünün aslına uygun olarak yeniden yapılabileceği görüşünde.

Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın yıkımının aslına uygun onarıldığının altını çizen teknik çevreler,” Kentin merkezinde estetikten yoksun köprü, çok çirkin görüntü oluşturuyor. Müftü Dersi son olarak çevresindeki ağaçların kesilmesi gibi hep olumsuzluklarla gündeme geliyor. Günün teknolojik olanaklarıyla yıkılan taş köprü aslına uygun olarak yeniden yapılabilir. Alternatif yollar olduğu için trafik sıkıntısı da yaşanmaz. Müftü Dersi ve çevresindeki sorun genel ve yerel idarenin görüş darlığı, yani yeni terimle vizyonsuzluğundan kaynaklanıyor. Son olarak Millet Bahçesi önüne uyduruk bir köprü daha konduruldu. Müftü köprüsü aslına uygun olarak tekrar yapılması estetik görünümüyle çevreye renk katacaktır…” görüşlerini dile getirdiler.