Pazar tezgahlarında tek fiyat... | MERSİN MOZAİK

Pazar tezgahlarında tek fiyat...

Pazar tezgahlarında tek fiyat... mersinmozaik.com

İleri yaşta kadın müşteri, "Oğlum gördüğünüz gibi hesaplı birşeyler bulmak için dolaşıyoruz, ama yok; herkes sözleşmiş gibi hepsi benzer fiyat istiyor. Bir uçtan diğer uca dolaştım, ama bütçeme göre istediğimi bulamadım. Ayaklarımı ağrıdı, ya alacağız ya da elimiz boş gideceğiz..."

Haftanın belirli günlerinde kentin değişik semtlerinde kurulan pazar tezgahlarındaki ürün etiketleri adeta tekel gibi...

Bugün Akdeniz-Kiremithane Mahallesi’nde kurulan pazarı dolaştık... Karpuz tüm tezgahlarda dilimle satılırken, yaklaşık 15 liradan aşağı ürünün bulunmadığı dikkat çekiyor...

Diğer pazarlarda olduğu gibi burada da esnaf işlerin durgunluğundan, tüketiciler ise yüksek fiyatlardan yakınıyorlar...

Tezgahlar arasında dolaşan görüşünü sorduğumuz ileri yaşta bir kadın müşteri, "Oğlum gördüğünüz gibi hesaplı birşeyler bulmak için dolaşıyoruz, ama yok; herkes sözleşmiş gibi hepsi benzer fiyat istiyor. Bir uçtan diğer uca dolaştım, ama bütçeme göre istediğimi bulamadım. Ayaklarımı ağrıdı, ya alacağız ya da elimiz boş gideceğiz..."şeklinde konuştu.

Diğer yandan fşyatların yüksekliğine katıldıklarını belirten tezgah sahileri ise," Vatandaş haklı, ürünlerin fiyatı yüksek; ancak maliyete göre satmak zonrundayız. Durmdan biz de memnun değiliz, çünkü iş durgun, insanlar dolaşıp yerine göre birşey almadan dönüuorlar..."görüşlerini paylaştılar.