Tarsuslular Sanat Soluyor... | MERSİN MOZAİK

Tarsuslular Sanat Soluyor...

Tarsuslular Sanat Soluyor... mersinmozaik.com

Başkan Bozdoğan “Bilmek, bilgi ve bilim her şeyin başı. Bunlardan uzaklaştıkça karanlıklar çoğalmaya başlar. Toplumu karanlığa, kötülüğe, yavanlığa ve yabanlığa götüren o zihniyetin çığırtkanlığını ortaya dökülmesiyle yaşayanların farkına varmaması asıl içler açısı olanıdır. Bu baharın başka bir bahar olacağını, bu Mayıs’ın başka bir bahar olacağını gençlerimizin, kadınlarımızın ortaya koymasını istiyorum. Havamızla insanımızla sıcak olan kentimiz Tarsus’umuzda tamamen çiçekler açacağına eminim...”

-MÜZİĞİN GÜCÜ, UMUDU TARSUS’TA DEVAM EDİYOR...

-CELLO PARADİSO, TARSUS’TA SALONLARI DOLDURDU...

Dört viyolonsel sanatçı kadının oluşturduğu, farklı coğrafya ve dönemlerin müziklerini kendilerine hayran bıraktıracak bir müzikal uyumla yorumlayan Cello Paradiso,  2. Tarsus Müzik Günleri’nde sanatseverlerle buluştu. Başkan Bozdoğan “2. Tarsus Müzik Günleri’ni yapıyoruz ama bundan sonra üçüncüsü de Tarsus’ta Bülent Bezdüz’le geleneksel hale gelecek...” dedi.

Tarsus Belediyesi’nin geçtiğimiz Ekim ayında ilkini başarıyla  gerçekleştirdiği  Tarsus Müzik Günleri’nin ikincisi, zengin içeriği ile devam ediyor. Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda yapılan müzik dinletisi Tarsuslular tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

TARSUS SANATA DOYUYOR...

Tarsus’un her zaman sanat dolu geçmesi için uğraşacağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “O kadar güzel bir umut ki bize sevgiyi, hoşgörüyü, dostluğu ortaya koyan kadınlarımız. Aslında en çok teşekkür etmek istediğim Cumhuriyet’in idealler ordusunun Atatürk kadınlarına. Değerli dostlar bu kentin kimliğine ve kültürüne çok büyük bir katkıları olduğundan dolayı da onlarla gurur duyuyorum.  Ama burada o kadar önemli bir isim var. 2006 yılında Grammy ödülünü alan, Türkiye’nin gururu, dünyanın en büyük tenorlarından Bülent Bezdüz’e teşekkür ediyorum. Şu an 2. Tarsus Müzik Günleri’ni yapıyoruz ama bundan sonra üçüncüsü de Tarsus’ta Bülent Bezdüz’le geleneksel hale gelecek. Ayrıca 4 Aralık’ta Tarsus’un çocuklarını öylesine güzel eğiterek Çocuk Korosu’nu kurup 3 ay içerisinde ödüllere boğduran Reyhan hanıma teşekkür ederim...” dedi.

BOZDOĞAN,“TARSUS’UMUZDA TAMAMEN ÇİÇEKLER AÇACAĞINA EMİNİM...”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan “Bilmek, bilgi ve bilim her şeyin başı. Bunlardan uzaklaştıkça karanlıklar çoğalmaya başlar. Toplumu karanlığa, kötülüğe, yavanlığa ve yabanlığa götüren o zihniyetin çığırtkanlığını ortaya dökülmesiyle yaşayanların farkına varmaması asıl içler açısı olanıdır. Bu baharın başka bir bahar olacağını, bu Mayıs’ın başka bir bahar olacağını gençlerimizin, kadınlarımızın ortaya koymasını istiyorum. Havamızla insanımızla sıcak olan kentimiz Tarsus’umuzda tamamen çiçekler açacağına eminim...” diyerek teşekkürlerini iletti.

ÇELLİST ŞAFAK ERİŞKİN,“SİZ BİZİM KALBİMİZİ İYİLEŞTİRDİNİZ, BİZ DE SİZE İYİ GELEBİLDİYSEK NE MUTLU...”

Tarsus’a gelmekten mutlu olduğu ve müzikle duygularını ifade ettiğini belirten Çellist Şafak Erişkin, “Tarsus’ta olmak bir kere harikulade. Tarsus’a ilk defa geliyorum. Bütün duygularım karıştı aslında. Malum büyük depremden sonra  Adana’dan gelirken nelerle karşılaşacağımı düşündüm. Burada harika müzik günleri düzenleniyor. Ama bizim açımızdan da başka konular vardı. Henüz müzikle insanlar birlikte olmaya hazırlar mı? Biz müziği yapan insanlar için aslında müzik eğlence aracı değil. Böyle görmüyoruz.  Duygularımızı müzikle ifade ediyoruz.  Bizim için her şartta aslında gönlümüzde hep müzik var. Sevgimizi, yasımızı, üzüntümüzü müzikle ifade etmek istediğimiz için aslında buradaki umut ışık oldu. Her birinizin yüzündeki umut, gülümseme, inanılmaz samimiyet ve sıcaklığı tarif edemiyorum. Siz bizim kalbimizi iyileştirdiniz, bizde size iyi gelebildiysek ne mutlu...” şeklinde ifade etti.

ERİŞKİN,“TARSUS’U GÖRMEK VE ANLAMAK İÇİN BİR DAHA GELMEK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...”

Tarsus’un tarihle buluştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Erişkin ”Bütün hikâyelerinizi çok yüzeysel dinleyebildim ama özellikle başka bir zamanda Tarsus’u görmek ve anlamak için bir daha gelmek gerektiğini düşünüyorum. Her şey için asıl biz teşekkür ederiz. Bana öyle güzel bir 2 gün verdiniz ki sağ olun var olun. En azından İstanbul’daki hayatımıza biraz daha kan ve can gelecek...” ifadelerini kullandı.

MÜZİKSEVER,“DR. HALUK BOZDOĞAN SAYESİNDE DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ...”

Yapılan müzik günlerinin çok beğendiğini belirten bir müziksever “Şahaneydi, her şey mükemmel. Sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinliklerin devamını diliyorum. Bizi çok eski günlere götürdü. Umarım ilerleyen zamanlarda Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan sayesinde daha güzel günler göreceğiz...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

SANATSEVER,“HEM GÖRSEL HEM DE MÜZİK ANLAMINDA MÜTHİŞ BİR GECEYDİ...”

Etkinliğini çok beğendiğini ifade eden bir sanatsever “Bir sanatçı olarak müthiş bir gece yaşadım. Keşke her akşam dinlesem, tenora bayıldım. Kızların hepsi birbirinden harikaydı, hem görsel hem de müzik anlamında müthiş bir geceydi. Belediye başkanımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ederim.  Hep böyle geceler istiyorum...” diyerek çok beğendiğini dile getirdi.

İZLEYİCİ,“TARSUS BELEDİYESİ KÜLTÜREL ANLAMDA GERÇEKTEN ÇOK İYİ İŞLER BAŞARIYOR...”

Tarsus Belediyesi’nin çok iyi işler başardığını söyleyen bir diğer izleyici “Etkinliği çok beğendik. Zaten belediyenin bütün etkinliklerini takip etmeye çalışıyoruz. Tarsus Belediyesi kültürel anlamda gerçekten çok iyi işler başarıyor. İlçe belediyesi olarak nadir karşılaşılan bir durum. İstanbul, Ankara dışında bildiğim kadarıyla ilk ve tek...” diyerek başarılı olduğunu dile getirdi.

SEYİRCİ,“İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DÖNEMDE HEPİMİZ İÇİN NEFES OLDU...”

Kadın sanatçıları sahnede görmenin ayrı bir mutluluk olduğunu belirterek sözlerine başlayan bir başka seyirci “Bir kadın olarak açıkçası gurur duydum. Kadınların güzel şeyler yapması tabi ki de gururlandırdı. Kadınlar sanatın her dalında olmalı. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde hepimiz için nefes oldu. Umarım devamı gelir...” dedi.

MÜZİKSEVER,“ONLARIN ENERJİLERİ DE BİZLERE ÇOK GÜZEL GEÇTİ...”

İzlemekten keyif aldığını belirten bir müziksever “Ben çok beğenerek geldim iyi ki geldim izlerken de çok zevk aldım. Onların enerjileri de bizlere çok güzel geçti...” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Ek küçük resmiEk küçük resmi