Antik Kilikya’nın ihmal edilmişliği... | MERSİN MOZAİK

Antik Kilikya’nın ihmal edilmişliği...

Antik Kilikya’nın ihmal edilmişliği... mersinmozaik.com

Prof. Levent Zoroğlu," Bu tarihi mekanın tanıtımı için görüp duyduklarınızı mümkün olduğunca çok paylaşın. Buranın tamamlanıp ziyarete açılması bölgeye canlılık kazandıracaktır..."

Kişi yıl almışlığının sonuçlarını taydaşlarına bakarak aynadan daha net ve canlı görebilir...

Hey gidi zaman, Sanat Kulübünün Aydıncık gezisindeyiz. Prof. Levent Zoroğlu’nun verdiği bilgilerle aydınlanırken, ortamdan kopup geçmişe uzanıyorum...

1990’lı yılların başı, Mozaik Dergisini baskılı çıkarıyoruz. Sevgili Zoroğlu henüz doçent, Celenderis Antik Limanı'nda kazı çalışmasını yürütüyor; gerekli hazırlıklar yapılmadığı için göremediğimiz mozaiki, çektiği fotoğraflarını göstererek heyecanla anlatıyor...

Bizler yaşlandık, ancak o muhteşem liman ve çevresi hâlâ ekonomik, politik ve burokratik engelleler nedeniyle tamamlanıp yerli ve yabancı  ziyaretıne açılamadı.

Çalışmaya yıllarını verip saçını sakalanı ağartan Prof. Levent Zoroğlu, gezi katılımcılarına," Bu tarihi mekanın tanıtımı için görüp duyduklarınızı mümkün olduğunca çok paylaşın. Buranın tamamlanıp ziyate açılması bölgeye canlılık kazandıracaktır..." diyerek, katılımcılardan medet bekliyordu!

Evet etkili ve yetkililer, kısır çekişmelerden biraz olsun kopup Prof. Levent Zoroğlu ve konunun uzmalarının sesine kulak verilip Antik Kilikya'nın ihmal edilmişliğine son verilecek mi?