Mersin Rota Yelken Kulübü, geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor… | MERSİN MOZAİK

Mersin Rota Yelken Kulübü, geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor…

Mersin Rota Yelken Kulübü, geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor… mersinmozaik.com

Antrenör Hakan Süzülmüş,”Bir teknemiz su aldı, diğerinin dümeni kırıldı; yine de kararlılıkla uğraşıp centilmence bitiş noktasına ulaştılar. Dümen kırılması nedeniyle bir yarış yarım kaldı. Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Özetle derece alamasak da sporcularımız deneyim kazandılar. Balıkesir yarışları hepimiz için verimli geçti, başka yarışları da izleme fırsatı bulduk; kulüp yönetimi ve velilerimize destekleri için teşekkür ediyoruz…”

Yakın geçmişte kurulan Rota Yelken Kulübü, düzenlediği kurslar, yetiştirdiği sporcularla gelecek vaat ediyor.

Mersin’i çeşitli yarışlarda temsil eden Rota Yelken Kulübü sporcuları, son olarak Balıkesir’de 23 Nisan etkinlikleri kapsamında yelken açtılar…

Türkiye Şampiyonası 2. Ayak yarışlarında gümüş kategorisinde mücadele eden yelkenciler, sert hava ve donanım eksikliklerine karşın bitiş noktasına ulaştılar.   

Konuyla ilgili bilgi veren Kulüp Antrenörü Murat Süzülmüş, sporcuların azminin takdire şayan olduğunu belirterek,"Kulüp olarak zaman zaman yarışlara katılıyoruz. Son olarak Balıkesir’de 23 Nisan Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Yarışlarına Rota Yelken Kulübü adına Mersin’i temsil ettik. Optimist dalında Yağmur Selağzı, genel, junyir dalında kızları; Demir Uslukul ise Optimist, genel ve junyir kategorisinde erkekleri temsil ettiler. Hava çok sertti, malzeme eksikliği olumsuzluklarına karşın, sporcularımız azimle mücadele etti. Bir teknemiz su aldı, diğerinin dümeni kırıldı; yine de kararlılıkla uğraşıp centilmence bitiş noktasına ulaştılar. Dümen kırılması nedeniyle bir yarış yarım kaldı. Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Özetle derece alamasak da sporcularımız deneyim kazandılar. Balıkesir yarışları hepimiz için verimli geçti, başka yarışları da izleme fırsatı bulduk; kulüp yönetimi ve velilerimize destekleri için teşekkür ediyoruz…”dedi.

Diğer yandan, hedeflerinin Mersin’de yelken sporunu geniş kitlelere benimsetmek olduğunu vurgulayan Rota Yelken Kulübü Başkanı Cengiz Sönmez, aileleri çocuklarını düzenlenen kurslara yönlendirmeye çağırdı.