Mersin İdman Yurdu’nun şampiyonluk maçında olay… | MERSİN MOZAİK

Mersin İdman Yurdu’nun şampiyonluk maçında olay…

Mersin İdman Yurdu’nun şampiyonluk maçında olay… mersinmozaik.com

Kırmızı Şeytanlar adlı grup, “Şeytanlar Grubu olarak tek dünya görüşmüz Mersin İdman Yurdu’dur. 25 bin kişilik bir stadyumda olan münferit siyasi olaylar şampiyonluğumuza gölge düşüremez. Türkiye’nin en kozmopolit şehirlerinden biri olan şehrimiz Mersin’de dil, din, ırk, siyasi görüş fark etmeksizin Mersin İdman Yurdu’muz siyaset üstüdür.  Sağa sola kaymaz yolumuz Mersin İdman Yurduluyuz!”

Maraton tribünündeki taraftarların “Mecliste Hizbullah istemiyoruz…”, “Mustafa Kemalin askerleriyiz…” diye bağırmaları gözaltına neden oldu..

Bakan Nebati ve beraberindekiler, yapılan protestonun ardından stattan uzaklaştılar.

Bakan Nebati’nin stattan ayrılmasına paralel, polis tribünün tanınmış isimlerinden Ufuk Kaba ve Murat Tanış’ın da aralarında olduğu bazı kişileri gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlara “Protesto ve sloganları siz mi organize ettiniz” soruları soruldu. Taraftarların ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Bakan Nebati’yi hedef alan protesto ve yaşanan olaylar sosyal medyada da yankı buldu.

Kırmızı Şeytanlar adlı grup, “Şeytanlar Grubu olarak tek dünya görüşmüz Mersin İdman Yurdu’dur. 25 bin kişilik bir stadyumda olan münferit siyasi olaylar şampiyonluğumuza gölge düşüremez. Türkiye’nin en kozmopolit şehirlerinden biri olan şehrimiz Mersin’de dil, din, ırk, siyasi görüş fark etmeksizin Mersin İdman Yurdu’muz siyaset üstüdür.  Sağa sola kaymaz yolumuz Mersin İdman Yurduluyuz!” görüşlerini paylaştı. 

Mersin İdman Yurdu yönetimi ise protestolara dönük,“Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü olarak bugüne kadar tüm siyasi görüşlere saygımızı ve mesafemizi koruyarak şehrimizin takımının siyaset üstü olduğu bilinciyle hareket ettik. Bugünkü maçın ardından şampiyonluğumuzu gölgede bırakan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati’ye karşı yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz.”açıklamasını yaptı.