BAŞKAN SEÇER, PARTİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ... | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN SEÇER, PARTİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ...

BAŞKAN SEÇER, PARTİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ... mersinmozaik.com

Seçer, “2024 yerel seçimlerine Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile gideceğiz. Hiçbir endişemiz yok. Rakip kaybedecek. Çünkü kaybetmek için her şeyi yaptı. Gerçekten kazanması mucize...” 

-SEÇER, MUT, SİLİFKE VE ERDEMLİ’DE CHP İLÇE ÖRGÜTLERİNİ ZİYARET ETTİ...

-“TÜRKİYE'Yİ ÖZLEDİĞİ HUZURLU ORTAMA BİZ TAŞIYACAĞIZ...”

Başkan Vahap Seçer, Mut, Silifke ve Erdemli'de CHP İlçe Örgütlerine ziyaret gerçekleştirerek partilileri ile Mersin ve ülke sorunlarına dair istişarede bulundu.

Partililere 28 Mayıs günü sandıklara sahip çıkmaları çağrısında bulunan Başkan Seçer, “Sandık güvenliği, oyların çalınmaması son derece önemli. Ayrıca herkesin sandığa gitmesi lazım...” dedi.

Cumhur İttifakı’nın çok çirkin bir propaganda yönettiğini söyleyen Başkan Seçer, “Biz siyasi mücadelelerde bu kadar ahlak ve etik dışı tavırları bugüne kadar görmedik ve yaşamadık...” diye konuştu.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı’nı istemeyen yüzde 50,5 oranında bir kitle olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Türkiye’yi arzu ettiği, özlediği huzurlu ortama biz taşıyacağız. Biz kazanacağız...” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut, Silifke ve Erdemli’de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek partilileri ile bir araya geldi. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Mut İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Seçer, burada partililer ile buluştu.

Başkan Seçer’e ziyaretinde CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mut İlçe Başkanı Ali Kaya, İYİ Parti Mut İlçe Başkanı Zeynep Nurdal Köse, Deva Partisi İlçe Başkanı Turgay Özdemir ve Saadet Partisi Mut İlçe Başkanı Ahmet Kara eşlik etti.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“Mevcut Cumhurbaşkanı’nı istemeyen yüzde 63’lük bir kesim var...”

Partililere hitaben yaptığı konuşmasında Mersin’den çıkan oy oranlarının önemli olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Mersin genelinde baktığınız zaman iktidar karşıtı, Cumhurbaşkanı’nın değişmesini isteyen yüzde 63’lük bir kesim var. Bu yüzde 63’lük kesimin yüzde 57’si; tercihini Sayın Kılıçdaroğlu’na kullandı. Seçim çift turlu. 100 metre koşuyorsunuz, şu anda son 20 metre. İyi kondisyon, iyi taktik ve iyi strateji ile son 20 metrede rakibinizi geçer, ipi göğüslersiniz. Seçim böyle bir şey...” diye konuştu.

“Biz siyasi mücadelelerde bu kadar ahlak ve etik dışı tavırları bugüne kadar görmedik...”

Çocukluk yıllarından beri siyaseti takip ettiğini ve sonrasında da siyasetin içerisinde yer aldığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Biz siyasi mücadelelerde bu kadar ahlak ve etik dışı tavırları bugüne kadar görmedik ve yaşamadık. Kendi partimizde de böyle bir kültür edinmedik. Birine iftira atma, toplumu manipüle etme, çirkin yöntemler kullanmak; biz bunu aklımıza dahi getirmeyiz ve bunu televizyon ekranlarında söylemesi ve bu kadar basite indirgenmesi bile vatandaşlarımızın Türkiye'nin getirildiği durumu görmeleri açısından çok önemlidir. Bir toplumda ahlak çürümüşse diğer hiçbir şeyden bahsedemeyiz. Sonuçta ne birbirimize saygımız, ne vatan sevgisi ve ne de bayrak sevgisi kalır...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“İnsan hafızası unutur ama vatandaşlara hatırlatmak da bizlerin görevidir...”

Topluma, geçmişte yaşananların hatırlatılmasının ve anlatılmasının siyasiler olarak görevleri olduğunu da ifade eden Başkan Seçer, “İnsan hafızası unutur ama insanlara, topluma, vatandaşlara geçmiş dönemde yaşananları hatırlatmak da biz siyasetçilerin görevidir. Anlatın onlara. O dönemi yaşatanlar, bunun tam tersini yapanlar kendileriymiş gibi bir algı yönetimi yapıyorlar ve kısmen başarılı oldular...” dedi.

“Bizden terörist çıkmaz...”

Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken asıl konuşulması gereken konunun ekonomi olduğunu da vurgulayan Başkan Seçer, bunun ciddi bir sorun olduğuna değindi. Türkiye’de ki hukuksuzluğa dikkat çeken Seçer, “İnsanlar bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığı zaman hakkını arayacak mahkemede. Fakat mahkemeye güvenemiyor. Bunlar konuşulmadı. Sonra getirip bunu toplumun önüne sanki ortada Millet İttifakı’nın ya da CHP’nin terör örgütleri ile bir irtibatı, ilişkisi varmış gibi toplumu manipüle ediyorlar. Bunu halka anlatmak zorundayız. Bizden terörist çıkmaz. Bizden kimse terörist çıkartamaz. Bizim pirimiz belli, bizim yerimiz belli...” dedi.

“Türkiye’yi özlediği huzurlu ortama biz taşıyacağız. Biz kazanacağız...”

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı’nı istemeyen yüzde 50,5 oranında bir kitle olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, bu avantajın iyi kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Seçer, “Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün peşinden gidenleriz. Biz bu seçimi kazanacağız, Bütün imkanlarını seferber ediyorlar. Dikkat edin, her türlü çirkinliği de yapıyorlar. Her türlü iftirayı da atıyorlar ve bunu da aleni yapıyorlar. Bundan bir sıkılma da duymuyorlar. Neden? Çünkü biliyorlar ki Pazar günü sonuç kendilerinin daha önce umduğu gibi kolay olmayacak. 14 Mayıs'ta da ortaya çıktı. Mevcut cumhurbaşkanını istemeyen yüzde 50,5 oranında bir kitle var. Bu avantajı da düşünün. Ama işimizi de son saniyeye kadar disiplinle yapalım. İnsanları sandığa götürmek, bunu teşvik etmek ve oyumuzun sandığa girdiği gibi çıkmasını sağlamak son derece önemli. Başaracağız. Türkiye’yi arzu ettiği, özlediği huzurlu ortama biz taşıyacağız. Biz kazanacağız...” diye konuştu.

Ömür: “1. tur sonuçları mevcut iktidar için başarı değildir...”

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, 2. Tur’a sayılı günler kala sıkı bir çalışma sürdürdüklerini ifade ederek, “Türkiye'nin genelinde olduğu gibi karşımızda bir devlet gücü, hükümet gücü var. Maddi manevi her şeyini kullanan; muhalefete karşı karalamayla, iftirayla seçim süreci yürüten bir devlet gücüne karşı biz de kendi çalışmamızı yürüttük. Mersin’de CHP ve Millet İttifakı başarılı sonuçlar elde etti. Bu sonuçlar için çabalayan tüm halkımıza, tüm vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Kaya: “Önümüzdeki Pazar günü burayı şenlik haline getireceğiz...”

CHP Mut İlçe Başkanı Ali Kaya ise “Maç hala 0-0. Biz bu sefer bu işi bitireceğiz. Sizlere çok güveniyoruz, çalışıyoruz, herkes çalışıyor. Herkesin emeğine sağlık. Çok az kaldı. Önümüzdeki Pazar günü burayı şenlik haline getireceğimizi düşünüyorum...” dedi.

Mut’un ardından Silifke ilçesine geçen Seçer, burada Silifke halkı ve partililer tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Davul zurna eşliğinde Başkan Seçer’i karşılayan Silifke halkı, sık sık “İşte Başkan” sloganı attı. Coşkulu karşılamanın ardından parti binasına geçen Seçer’e CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar’ın yanı sıra Millet İttifakı bileşeni partilerin ilçe başkanları eşlik etti.

“2024 yerel seçimlerine Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile gideceğiz...”

Burada partililere seslenen Seçer, seçimi 2. Tur’da kazanacaklarını belirterek, “2024 yerel seçimlerine Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile gideceğiz. Hiçbir endişemiz yok. Rakip kaybedecek. Çünkü kaybetmek için her şeyi yaptı. Gerçekten kazanması mucize...” dedi. 31 Mart seçimlerinin üzerinden geçen 4 yıl içerisinde sürekli çalışıp, halktan sevgi ve saygı gördüklerini dile getiren Başkan Seçer, insanlarla iletişimin sandığa yansıdığına dikkat çekerek, “İnsanlara gitmenin, iyi bir dil kullanmanın, hizmet yapmanın siyasette ne kadar geçerli akçe olduğunu gördük. Yüzde 1 oy artırmak bile kolay değildir. Onun için her oy değerlidir. Her oy emek ister...” şeklinde konuştu.

Uçar: “Anamur’dan Tarsus'a kadar çalışan bir belediyemiz var...”

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar da, “Ben burada 66 köyümüzün yarısına yakın bir sayıda 1. parti geldiğimizi görüyorum. Tabi bunun nedenlerini gözlemlediğimizde; Anamur’dan Tarsus'a kadar çalışan bir Büyükşehir Belediyesi, bütün kırsalda mutlaka izi olan, emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve bütün sorumlu kadrolarına, o alanlarda bizlere rahat çalışma, siyaset yapma fırsatı veren Sayın Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum...” ifadelerini kullandı.

Gezisine Erdemli ilçesinde devam eden Seçer, burada da partililer ve vatandaşlar tarafından coşku ile karşılandı. Seçer'e burada CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

“Bu seçimi, seçmen kitlesini sandığa götüren kazanacak...”

14 Mayıs seçimlerinde oy kullanmayan seçmen sayısının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “İşi şansa bırakmamak gerekiyor. Bu seçimi, seçmen kitlesini sandığa götüren kazanacak. Biz daha fazla seçmenimizin sandığa gitmesini sağlarsak, onlar bizden geri kalırsa, her götüremedikleri kendi 1 seçmeni bize 2 puan getirir ya da tam tersi...” dedi.

“Oğan’ın aldığı oylar Recep Tayyip Erdoğan karşıtı oylar...”

Seçime sayılı gün kaldığını ifade eden Başkan Seçer ,“Her 2 adaya da gitmemiş yüzde 5’lik bir oy dilimi var. ATA İttifakı’nın ortağı Sayın Özdağ Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Sinan Oğan’ın aldığı milliyetçi oyların zaten tamamı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı oylar. Ya sandığa gitmez ya da Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verir. Önemli olan bu insanları sandığa götürmek. Bu seçmenler zaten cumhurbaşkanına karşı...” diye konuştu.

Başkan Seçer, başka bölgelerden oy kullanmaya gelecek veya gidecek seçmenler için CHP Mersin İl örgütünün 14 Mayıs’ta olduğu gibi bu seçim için de çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Çakır: “Yola devam edeceğiz...”

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Pazar günü yapılacak seçim bir dönüm noktasıdır. Biz güçlüyüz, onlardan kat kat güçlüyüz. Bakın her köyde Büyükşehir Belediye Başkanımızın eseri var. Dağın eteğinde asfaltı var, emeği var. Boru dağıtmadığı köy kalmamış. Bunu hükümet yapabilir mi? Onların yalanı varsa bizim Vahap Seçer’imiz var.  Hiç kimseden çekinmeden yola devam edeceğiz...” dedi.

Şahin: “Hep birlikte bunu başaracağız...”

CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, 28 Mayıs günü kimsenin sandıkları terk etmemesi çağrısında bulunarak, “Psikolojik üstünlük de çok önemli. Bir okulda ne kadar çok birbirimizi görürsek okula gelecek olan diğer insanlara da pozitif enerji vereceğimiz unutulmasın. Sizlerin emekleri çok değerlidir, çok kıymetlidir. Bugüne kadar nasıl yürüdüysek böyle yürümeye devam edeceğiz. Sizlerle hep birlikte bunu başaracağız...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi