Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Gezi Direnişi Anması… | MERSİN MOZAİK

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Gezi Direnişi Anması…

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Gezi Direnişi Anması… mersinmozaik.com

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nenasır, Hep birlikte konuşup karar vermenin, hayatı paylaşmanın, yaşama her boyutu ile sahip çıkmanın duvar yazısı olmuş halidir.  Her türlü şiddete karşı her şehirde yankılanan barışçıl ve haklı tepkinin adıdır…”

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda toplanan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, “Gezi umuttur, umut bitmez. Karanlık gider, Gezi kalır…”pankartı açarak kararlılıklarını sergilediler.

Platform adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, gezi üzerine yalanlar söylendiğini vurgulayarak, “Toplumsal muhalefetin en temel hak ve taleplerinin açığa çıkarıldığı, barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliğinin ortaya konduğu bir direnişin üzerinden tam 10 yıl geçti.

Henüz geçtiğimiz günlerde sonuçlanan seçimlerde gezinin yarattığı değerler ayaklar altına alınmaya çalışıldı, Gezi üzerine yalanlar söylendi, Gezi mahkûm edilmeye çalışıldı. 

Geziye neden düşman olduğunuzu, onu neden mahkûm etmeye çalıştığınız çok açık. Niyetinizi ve korkularınızı biliyor, bu beyhude çabalarınızı reddediyoruz. Çünkü Gezi’yi yaşadık, biliyoruz” dedi.

 Nenasır, Gezi Direnişi’nin haklı tepkinin adı olduğunun altını çizerek,“Hep birlikte konuşup karar vermenin, hayatı paylaşmanın, yaşama her boyutu ile sahip çıkmanın duvar yazısı olmuş halidir.  Her türlü şiddete karşı her şehirde yankılanan barışçıl ve haklı tepkinin adıdır…”görüşlerini dile getirdi.