Tevfik Sırrı Gür Liseliler Buluştu… | MERSİN MOZAİK

Tevfik Sırrı Gür Liseliler Buluştu…

Tevfik Sırrı Gür Liseliler Buluştu… mersinmozaik.com

Katılımcılar,”Kavurma pilav bahane, yaşam şartlarının ağırlaşması, ilgi alanlarının çeşitlenip genişlemesi insanların bir araya gelmesini güçleştiriyor. Yılda bir kez de olsa, biz eski tüfekler bu etkinlikle buluşup selamlaşıyoruz.  Emek verenler var olsunlar…”

Mersin’in en köklü eğitim kurumlarından olan Tevfik Sırrı Gür Lisesi mezunları, geleneksel,”Kavurma Pilav” gününde bir araya gelerek hasret giderdiler.

Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi-Tevfik Sırrı Gür Lisesi Mezunları ve Yetiştirme Derneği organizasyonunda düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

Okul bahçesinde şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buluşmaya yönelik konuşan Dernek Başkanı Mahmut Cömert,”Okulunu yılda bir kez de olsa ziyaret et” çağrısıyla başlattıkları etkinliği sürdürme kararlılığında olduğunu belirterek,”Derneğimiz çok aktif değil, ancak büyüklerimizden aldığımız bayrağı ileriye taşımaya kararlıyız. Yılda bir kez olsa da bu etkinlik sayesinde buluşuyoruz. Derneğimize katılmanızı bekliyoruz. Buraya gelerek bizi onurlandıran Kaymakamımıza, misafirlerimize, sponsor firmaya çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Konuyla ilgili görüşünüz aldığımız katılımcılar,”Kavurma pilav bahane, yaşam şartlarının ağırlaşması, ilgi alanlarının çeşitlenip genişlemesi insanların bir araya gelmesini güçleştiriyor. Yılda bir kez de olsa, biz eski tüfekler bu etkinlikle buluşup selamlaşıyoruz.  Emek verenler var olsunlar…”şeklinde konuştular.

Etkinliğe katılımın yoğun olduğu gözlenirken, 50 yaş altı kuşağın fazla olmadığı gözlendi.