MERSİN’DE ÇEVRE GÜNÜ KUTLAMASI... | MERSİN MOZAİK

MERSİN’DE ÇEVRE GÜNÜ KUTLAMASI...

MERSİN’DE ÇEVRE GÜNÜ  KUTLAMASI... mersinmozaik.com

Hüseyin Özgür Yalçın, Mersin’de de 2022 yılı itibariyle plastik, kağıt, , izmarit, giyim eşyası, metal, ahşap, cam, seramik, vb. gibi 530 bin 222 kilo deniz çöpü toplandığını bildirdi.

"5 Haziran Dünya Çevre Günü" tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de de kutlandı...

Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın,  hedeflerinin gelecek nesillere kalitesi yüksek bir kent bırakmak olduğunu soyledi.

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen "5 Haziran Dünya Çevre Günü" kutlama torenine, Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın ve Müdürlük personeli katıldı.

Yalçın’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu...

Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle yürürlüğe giren "Türkiye Çevre Haftası" kapsamında 81 ilde çevrenin korunması, çevre ile ilgili sorunlara toplumun dikkatini çekmesine dönük çevre politikalarının ortaya konduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği "Sıfır Atık" Projesinin 2018’de başladığını, 2022’de 25 Milyon 685 bin 185 kg tehlikleli ve tehlikesiz atık toplandığını, Mersin’de ise 2022 yılı itibariyle plastik, kağıt, , izmarit, giyim eşyası, metal, ahşap, cam, seramik, vb. gibi 530 bin 222 kilo deniz çöpü toplandığını ifade etti.

İl Müdürü Yalçın, hedeflerinin gelecek nesillere kalitesi yüksek, doğallığı koruyan, güvenli ve konforlu bir şehir kimliği , modern bir Mersin kenti bırakmak olduğunu belirtip ilin 321 km’lik sahilinin temizliğine dikkat çekerek, herkesin çevre gününü kutladı...