Abdülvahap Kokulu’nun Çankaya İlkmektebi Restorasyonunu takibi sürüyor... | MERSİN MOZAİK

Abdülvahap Kokulu’nun Çankaya İlkmektebi Restorasyonunu takibi sürüyor...

Abdülvahap Kokulu’nun Çankaya İlkmektebi  Restorasyonunu takibi sürüyor... mersinmozaik.com

Kokulu,"100 metre yakınındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3 katlı otoparkı bitti, İstanbul Kız Kulesi bir yılda bitti. Çukurova Havalimanı yakında açılacak bile..."

Mersin kamuoyunda ken ve çevre duyarlılığıyla bilinen Abdülvahap Kokulu, Çankaya İlkmektebi’nin restore edilerek kurtarılıp hizmete sunulmamasına tepki gösteriyor...

Kokulu, son yaptığı sosyal medya paylaşımında, birçok projenin bitirilmesini karşın Çankaya İlkmektebi’nin yıllardır sürüncemede bırakıldığını dile getirdi.

"CİMER DEN VAKIFLAR GENEL MÜDÜLÜĞÜNDEN HABER VAR..."başlığıyla yaptığı paylaşımında, "ÇANKAYA İLKMEKTEBİ RESTORASYON PROJELENDİRME SÜRECİ HALA DEVAM EDİYOR... 100M YAKININDAKİ MBB 3 KATLI OTOPARK BİTTİ. ISTANBUL KIZKULESİ BİR YILDA BİTTİ. ÇUKUROVA HAVALIMANI YAKINDA AÇILACAK BİLE..."diyerek, aldığı şu bilgilendirmeyi aktadır:

"İlgi başvuruda, Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Çankaya Mektebi’nin restorasyonunu ile ilgili bilgi istenmektedir. Kültür varlığı yapı projelendirilerek uygulamaya esas projeleri için Koruma Kurulundan onay alınmasından sonra restorasyonunun yapılması için Mersin Valiliği ile protokol imzalanmış, yapının restorasyonuna esas projeleri hazırlatılmış ve Adana Kültür Varlıkları Bölge Kuruluna sunulmuş ve Koruma Kurulunca rölövesi onaylanmıştır. Söz konusu yapının restorasyonuna ilişkin projelendirme süreci halen devam etmekte olup, proje süreci tamamlandıktan sonra Mersin Valiliği ile tarafımız arasında imzalanan protokol gereği restorasyonuna başlanacaktır. Bilgilerine rica ederim. 7 Haziran 2023"