Elektrik kesintileri Meclis gündeminde… | MERSİN MOZAİK

Elektrik kesintileri Meclis gündeminde…

Elektrik kesintileri Meclis gündeminde… mersinmozaik.com

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Milletvekili Güneş, "Elektrik kesintileri, yurttaşların sıcak yaz aylarında gıdalarını muhafaza edememesine, temiz suya erişememesine, hayvanlarına su verememesine, iş ve gündelik yaşamlarında aksamalar olmasına sebebiyet vermektedir. Ayrıca yoğun elektrik kesintilerinden ötürü çiftçilerin çoğunlukla mısır ekimi yaptıkları tarlalarını sulayamadıkları için tarlalarının kurumak üzere olduğu da aktarılmıştır…”

Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın’ın, Derik'te sistematik hale gelen elektrik kesintilerine dair soru önergesi verdiği bildirildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mardin Milletvekili Beritan GÜNEŞ ALTIN,  Elektrik kesintilerinin çiftçiyi zor durumda bıraktığını vurgulayarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR’dancevap istedi.

Altın önergesinde şu görüşleri dile getirdi:

Mardin ili Derik ilçesine bağlı Beşbudak, Yazıcık ve Başaran köyleri başta olmak üzere Derik ilçe genelinde, son bir haftadır yoğunlaşan sabah saatlerinde kesilen ve akşam saatlerinde tekrar verilen elektrik kesintileri, yurttaşların yaşamlarında çok büyük mağduriyetlere sebebiyet vermektedir. Bu elektrik kesintileri, yurttaşların sıcak yaz aylarında gıdalarını muhafaza edememesine, temiz suya erişememesine, hayvanlarına su verememesine, iş ve gündelik yaşamlarında aksamalar olmasına sebebiyet vermektedir. Ayrıca yoğun elektrik kesintilerinden ötürü çiftçilerin çoğunlukla mısır ekimi yaptıkları tarlalarını sulayamadıkları için tarlalarının kurumak üzere olduğu da aktarılmıştır…

1. Derik ilçesi genelinde son bir haftadır yoğunlaşan elektrik kesintilerinin sebebi nedir?

2. Elektrik kesintilerinden ötürü büyük mağduriyetler yaşayan yurttaşların zararları tazmin edilecek midir?

3. Çiftçilerin yaşadıkları maddi kayıpların giderilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?

4. DEDAŞ’ın bir kişinin borcunu ödememesi durumunda tüm bölgenin elektriğini kesmesi ve daha nice hukuksuz uygulamaları, bilginiz dahilinde midir? Bu uygulamaların son bulmasına dönük bir çalışmanız olacak mıdır?