CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Balcalı’ya sahip çıkalım” eyleminde... | MERSİN MOZAİK

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Balcalı’ya sahip çıkalım” eyleminde...

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Balcalı’ya sahip çıkalım” eyleminde... mersinmozaik.com

Bulut,“Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, binlerce hastaya şifa olmasının yanı sıra Türkiye’nin dört bir tarafına da hekim yetiştiriyor. Balcalı, Çukurova’nın ve Türkiye’nin gözbebeği, Adana’nın marka değeri en yüksek kurumları arasında...

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, deprem sonrası orta hasarlı olduğu için güçlendirmek amacıyla boşaltılan Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önündeki “Balcalı’ya sahip çıkalım” basın açıklaması ve eylemine katıldı.

Türkiye’nin dört bir tarafına hekim yetiştiren Balcalı’ya 5 aydır tek bir çivi çakılmadığını kaydeden Bulut, Adanalı’ları, Balcalı’da tedavi gören hastaları, Adana’nın güçlü markası Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sahip çıkmaya çağırdı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önündeki “Balcalı’ya sahip çıkalım” basın açıklaması ve eylemine katıldı. Meslek odası temsilcilerinin, STK temsilcilerinin, konuya hassasiyet duyan herkesin, akademisyenlerin öğrencilerle buluşmasını tekrar sağlamak için toplandığını kaydeden Bulut, şunları söyledi:

BALCALI, ADANA’NIN MARKASI...

Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, binlerce hastaya şifa olmasının yanı sıra Türkiye’nin dört bir tarafına da hekim yetiştiriyor. Balcalı, Çukurova’nın ve Türkiye’nin gözbebeği, Adana’nın marka değeri en yüksek kurumları arasında. Kahramanmaraş depremleri sonrasında meydana gelen 6.4 şiddetindeki Hatay deprem sonrası orta hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Tam 4 ay oldu. Hiçbir işlem yapılmadı. Adana'nın böyle bir markasının, iki binin üzerinde öğrenci, bine yakın akademisyen yetiştirmiş bu bölgede yüz binlerin üstünde hastanın tedavi edildiği, bir hastanenin, beş ay sonra bile ne olacağına ilişkin tek açıklama yapılmayan bir günde dilerdik ki iktidar milletvekilleri de rektör de burada olsun ve bunun sebebini açıklasın. Çünkü buradaki hastane bizim hastanemiz değil. Yani başhekimliğiyle ya da hekimleriyle müteşekkil bir yer değil. Bu bölgenin hastanesi. Bu bölgede bilim üreten bir yer. Hemen yanı başımızdaki şehir hastanesiyle burayı mukayese ederseniz bugünkü iktidarın zihniyetinden farklı bir anlayışta olmadığınızı göstermiş olursunuz. Çünkü şehir hastanesini tonlarca para aktarılıyor buraya yıllardır para aktarılmıyor.

BİLE İSTEYE BU HALE GETİRDİLER...

Belki de yirmi yıldır burayı bile isteye bu hale getirdiler. Bile isteye ödeneklerini kestiler. Bile isteye hastane ödemelerini ödemediler. Ama tonlarca para şehir hastanesine gitti. Aradaki fark ne? Burası bir bilim yuvası. Orası İngiliz kredisiyle yapılmış belli bir sermayederlerin sahibi olduğu hastaneler. O nedenle diyoruz ki yerlilik, millilik, bilim, Adanalılık aklınıza ne geliyorsa eğer o taraftaysanız bugün burada olmanız gerekiyor.

HASTALAR SAHİP ÇIKMALI...

Pandemide hekimleri, sağlık çalışanlarını alkışlayanlar, hastalar, depremde binlerce acil hastaya bakan hastaneye sahip çıkma zamanı. Akademisyenler, doktor adayları zor durumda. Adana’nın havalimanına ve diğer markalarına sahip çıkamayan iktidarın karşısında vatandaş birlik olmalı, hastaneye sahip çıkmalı.