Abdurrahman Yıldız’dan Mersinlilere Çağrı,” Kentinize sahip çıkın…” | MERSİN MOZAİK

Abdurrahman Yıldız’dan Mersinlilere Çağrı,” Kentinize sahip çıkın…”

Abdurrahman Yıldız’dan Mersinlilere Çağrı,” Kentinize sahip çıkın…” mersinmozaik.com

Yıldız, "Dünyanın en güzel sahilleri, plajları Mersin’de; yok edilmesine, halkın kullanımına kapatılmasına izin vermeyin..."

Mersin kamuoyunda çevreye duyarlığıyla bilinen Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, kaplumbağaların konaklama ve üreme alanlarının korunması adına özen gösterilmediğini belirterek, dünyanın en güzel sahil ve pilajlarının yok edilmesine izin verilmemesini istedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne de eleştiri yönelten Abdurrahman Yıldız, sosyal medya hesabından şu görüşleri paylaştı:
"Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı, Mersin'imizin en özel alanlarından bir cennet köşe. Geçtiğimiz yıllarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, halkın bütün itirazlarına rağmen özelleştirildi. 
Şimdi aynı kurum ülke genelinde 25 adet sahili deniz kaplumbağalarının konaklama ve üreme alanı olduğundan ışık ve gürültü kirliliğine kapattı. Ama Davultepe'deki işletmeci ne kadar torpilli ise burayı kontrol edilecek yerler arasına almadı.  
Mersinliler kentinize sahip çıkın, üç beş rantiyeye peşkeş çekilmesine müsaade etmeyin. Çünkü dünyanın en güzel sahilleri, plajları Mersin'de; yok edilmesine, halkın kullanımına kapatılmasına izin vermeyin...
"