Üç mahallenin kavşak çilesi! | MERSİN MOZAİK

Üç mahallenin kavşak çilesi!

Üç mahallenin kavşak çilesi! mersinmozaik.com

Her iki yöne de geçmek için yaklaşık 2 km. dolaşmak gerekiyor. Sonuçta zaman ve ekonomik kayba dönüşürken, trafik yoğunluğunu da artırıyor.

Batıkent, Eğriçam ve Akkent Mahallerinin kesişme noktası konumundaki döner kavşağın tekrar düzenlemesini isteniyor…

Kaldırılan dönerkavşağın kendilerine zaman kaybı ve yakıt gideri olarak yansıdığını belirten çevre sakinleri yaptıkları tüm başvuru ve itirazların sonuçsuz kalmasından yakındılar.

H. Okan Merzeci Bulvarı, Valilik binası yakınlarındaki döner kavşağın kaldırılmasının trafik yoğunluğunu da artırdığını vurgulayan vatandaşlar, "H.Okan Merzeci Bulvarı, Valilik binası yakınlarındaki yıllardır kullanılan dönerkavşak hangi gerekçeyle kaldırıldığını anlayabilmiş değiliz. Batıkent, Eğriçam, ve Akkent Mahallerinin kesişme noktasındaki dönerkavşak trafik için çok kullanışlıydı. Kaldırıldıktan sonra trafik külfete dönüştü. Daha önce her iki yönden de direk karşıya geçiliyordu.

Oysa şimdi her iki yöne de geçmek için yaklaşık 2 km. dolaşmak gerekiyor. Sonuçta zaman ve ekonomik kayba dönüşürken, trafik yoğunluğunu da artırıyor.

Durumu mahalle muhtarlıklarına defalarca anlattık, ama sonuç alamadık. Her üç mahallenin muhtarları da şikâyet ve isteğimizi belediyelere bildirmişler, maalesef gelişme olmadı. İşte okullar açılıyor, çocuğunu araçla götürmek isteyen veliler için sıkıntı. Döner kavşağı düzenlenerek açılmasını istiyoruz…"görüşlerini dile getirdiler.