Şimdilerde motosiklet ve elektrikli bisiklet gözde… | MERSİN MOZAİK

Şimdilerde motosiklet ve elektrikli bisiklet gözde…

Şimdilerde motosiklet ve elektrikli bisiklet gözde… mersinmozaik.com

Motosiklet tutkunları,” Motosiklet ve elektrikli bisiklet almak çok güçleşti. Fiyatlar aşırı yüksek, ünlü markalara yaklaşılmıyor. Daha geçen sene uygun fiyata edinebildiğiniz ikinci el motosiklet adeta uçuyor, şimdi aynı paraya motosikletin lastiğini alamıyoruz. 50 CC’lik motosiklet bile kilometrede 1 lira yakıyor, gerisini siz düşünün…”

Ekonomideki sıkıntılı gidişe paralel başta yakıt olmak üzere sürekli artan vergi ve harçlar sürücüleri tasarrufa yöneltiyor.

Benzin ve mazotun 40 liraya doğru tırmanması araç sahiplerini ikileme düşürürken, motosiklet ve elektrikli bisiklete ilgi artıyor.

Motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımındaki tırmanış servis ve tamircileri uğrak yerine dönüştürse de yoğunluk kazanca yansımıyor.

İş hacmi artan servis ve tamirciler, giderlerini karşılayamamaktan yakınıyorlar.

Motosiklet ve elektrikli bisiklet edinmek isteyenlerse, fiyatların çok yüksek olduğunu, sıfır makine almanın hayale dönüştüğünü söylüyorlar.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız yaklaşık yarım asırlık motosiklet tamircisi ve bazı markaların yetkili servisi İsa Nazlıgül, yakıt fiyatlarındaki artışın vatandaşın tercihini değiştirdiğini, küçük araç, motosiklet ve bisiklet kullanımın arttığını belirterek,"İşler hareketli, bilindiği gibi yaz mevsimi motosiklet sezonu, ayrıca yakıt fiyatlarındaki artış vatandaşı ister istemez tasarrufa yöneltip tercih değişikliğine zorluyor. Şimdilere küçük araç, motosiklet ve elektrikli bisiklet nerdeyse yok satıyor. İşlerimiz yoğunlaşsa da maalesef gelire yansımıyor. Peş peşe gelen zamlar vatandaşın alım gücünü düşürdü, mecburen hizmetlerimizi indirimli sunuyoruz. Ne diyelim, masraflarımız çıksın yeter…”şeklinde konuştu.

Motosiklet ve bisiklete yönelimin araç edinmeyi güçleştirdiğini vurgulayan motosiklet tutkunları ise,” Motosiklet ve elektrikli bisiklet almak çok güçleşti. Fiyatlar aşırı yüksek, ünlü markalara yaklaşılmıyor. Daha geçen sene uygun fiyata edinebildiğiniz ikinci el motosiklet adeta uçuyor, şimdi aynı paraya motosikletin lastiğini alamıyoruz. 50 CC'lik motosiklet bile kilometrede 1 lira yakıyor, gerisini siz düşünün…”görüşlerini dile getirdiler.