TRAFİK PARK, ÜRETİCİ KADINLAR VE KOOPERATİFLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK... | MERSİN MOZAİK

TRAFİK PARK, ÜRETİCİ KADINLAR VE KOOPERATİFLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK...

TRAFİK PARK, ÜRETİCİ KADINLAR VE KOOPERATİFLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK... mersinmozaik.com

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Hem kooperatif olarak bizim hem de başkanımızın; kadınların sosyal hayatta ve ekonomik hayatta güçlü olmasını isteyen bir mantalitemiz var. Burada da sizlerle birlikte yol yürüyeceğiz. Çok güzel, özel bir çarşı gibi olacak burası. Mersinliler stantlara uğradıklarında sevdiklerine en güzel hediyeleri alabilecek. Birlikte dayanışmanın, birlikte iş yapmanın gücü orada bir kez daha ortaya çıkacak..."

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRESİ İLE MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ BAŞKANI MERAL SEÇER, KOOPERATİF TEMSİLCİLERİ VE ÜRETİCİ KADINLARLA BULUŞTU...

 -MERAL SEÇER: “KADINLARIN SOSYAL VE EKONOMİK HAYATTA GÜÇLÜ OLMASINI İSTEYEN BİR MANTALİTEMİZ VAR...”

Başkan Vahap Seçer’in ‘Evdeki gizli iş gücünün ortaya çıkarılması’ amacı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Mersinden Kadın Kooperatifi iş birliğinde desteklediği üretici kadınlar ve üretici kooperatifleri, yapımı süren Trafik Park’ta konuşlandırılacak satış stantları ile daha fazla kitleye ulaşacaklar.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde üretici kooperatifleri ve üretici kadınlar ile yapılan toplantıda görüş alışverişinde bulunan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Trafik Parkı’nda açılacak stantlarda kadınların çokça yer almasına özen gösterilecek. Kadın üreticilerine destek vermek aslında kadınları toplumumuzda güçlendiren bir konu. Önemli olan onlara rehber olmak, yol göstermek” diye konuştu.

Kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alması için birçok projeye imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle üretici kadınların desteklenmesi noktasında da birbirinden güzel çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Başkan Vahap Seçer’in ‘Evdeki kalmış gizli iş gücünün ortaya çıkarılması gerekir’ sözleri ile hareket eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, başkanlığını Meral Seçer’in yaptığı Mersinden Kadın Kooperatifi ile iş birliği yaptığı projelerle aile ekonomisine katkı sunmak isteyen kadınlara yol göstermeye devam ediyor.

Son olarak yapımı devam eden Trafik Park’ta yer alacak satış stantları hakkında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından üretici kadın kooperatifi temsilcileri ve üretici kadınlar ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantılara katılan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, projenin amacının her tarzda her bütçeye hitap eden, aynı zamanda Mersin kültürünü de yansıtan yöresel el sanatlarının da bulunduğu satış alanı oluşturarak kadınlara profesyonel satış alanları yaratmak olduğunu söyledi.

“Trafik Parkı’nda açılacak stantlarda kadınların çokça yer almasına özen gösterilecek...”

Mersin Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde kooperatif temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantının ardından çalışma hakkında bilgi veren Meral Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi farklı noktalarda açtığı stantlarda üretici kadınlara yer veriyor ve bu da onların kendini geliştirmesine, tecrübe kazanmalarına ve hatta kendi işlerini kurmalarına vesile oluyor. Şimdi bunu bir üst seviyeye taşıyacaklar. Üretici kadınlar ve kadın kooperatifleri ürünlerine, sanal üretici pazarı üzerinden, marketlerden, kooperatif marketlerinde ve Trafik Parkı’nda açılan sabit stantlarda yer verilecek. Trafik Parkı’nda açılacak stantlarda kadınların çokça yer almasına özen gösterilecek...” dedi.

“Üretici kadınlara destek vermek kadınları toplumumuzda güçlendiriyor...”

Trafik Park’ta yer alacak stantların paketlemeden çevreyi korumak adına sıfır atığa kadar düşünülen bir proje olduğunu aktaran Meral Seçer, “Çok sayıda kadın burada bir sistem içerisinde ürünlerini sunma imkânı bulacaklar. Ayrıca kooperatifimizde de aynı koşullara uyan kadınlar ve kooperatiflerimiz birlikte çalışacaklar. Üretici kadınlara destek vermek aslında kadınları toplumumuzda güçlendiren bir konu. Önemli olan onlara rehber olmak, yol göstermek...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta güçlü olmasını isteyen bir mantalitemiz var...”

Üretici kadınlar ile de bir araya gelerek konu hakkında fikir alış verişinde bulunan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, burada yaptığı konuşmada ise “Hem kooperatif olarak bizim hem de başkanımızın; kadınların sosyal hayatta ve ekonomik hayatta güçlü olmasını isteyen bir mantalitemiz var. Burada da sizlerle birlikte yol yürüyeceğiz. Çok güzel, özel bir çarşı gibi olacak burası. Mersinliler stantlara uğradıklarında sevdiklerine en güzel hediyeleri alabilecek. Birlikte dayanışmanın, birlikte iş yapmanın gücü orada bir kez daha ortaya çıkacak. Biz her zaman sizlerin yanında olacağız. Sizin gibi yaratıcı insanlar bir arada olduktan sonra zaten eminim çok güzel şeyler çıkacaktır. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Yetenekleriniz, duygularınız yüzünüze yansıyor. Sizlerin enerjisi tüm Mersinlilere yayılacaktır...” ifadelerini kullandı.

Kooperatif Marketi de alanda yer alacak...

Hem Mersinli üretici kadınların ürünlerinin yer alacağı hem de kadın kooperatifi ürünlerinin yer alacağı bu proje; her tarzda her bütçeye hitap eden aynı zamanda Mersin Kültürü’nü de yansıtan yöresel el sanatlarının da bulunduğu satış alanı yaratarak kadınlara profesyonel satış alanları yaratmayı amaçlıyor. Kadın üreticiler bu süreçte eğitimden geçtikten sonra profesyonel satış alanına hazır bir şekilde satışa başlayacaklar. Bu eğitimlerde, Diksiyon, Satış Pazarlama, E Ticaret, Profesyonel Fotoğraf Çekimi, Paketleme, Çevre Dostu Üretim konularında eğitimden geçecekler.

Ayrıca stantların bulunduğu alanda Mersin ve Türkiye’deki deki kadın kooperatiflerinden alınan ürünler de yer alacak. Böylece Mersin halkı hem Mersin’deki hem de Türkiye genelindeki kooperatiflerin özel ürünlerine ulaşma fırsatı bulacak.

Ek küçük resmi