Dolmuşlara yine zam… | MERSİN MOZAİK

Dolmuşlara yine zam…

Dolmuşlara yine zam… mersinmozaik.com

Dolmuşçu esnafı,” Yakıt çok zam görüyor, karşılamakta güçlük çekiyoruz. Fiyat artınca yolcu sayısı düştü. Vatandaşa da bir şey diyemiyoruz, ne yapacağımızı şaşırdık…”

Yaklaşık bir buçuk ay önce sivil 8 liradan 11.50, öğrenci 6 liradan 8 liraya yükseltilen şehir için dolmuş ücretleri, yaklaşık yüze 50 zamlanarak, sivil 17, öğrenci ise 11 liraya yükseldi.

Dolmuşçu esnafı yakıt giderlerini karşılamakta güçlük çekmekten yakınırken, yolcular ise mecbur kalmadıkça dolmuşa binmeyeceklerini söylüyorlar.

Görüşünü aldığımız Pozcu hattından bir dolmuşçu,” Yakıt çok zam görüyor, karşılamakta güçlük çekiyoruz. Fiyat artınca yolcu sayısı düştü. Vatandaşa da bir şey diyemiyoruz, ne yapacağımızı şaşırdık…”derken, yolcular ise,” Zamların önüne geçilemiyor, asgari ücretle çalışıyoruz, hayat çok pahalı. Çalıştığımız işyerinin servisi yok, yerine göre belediye otobüsü denk gelmiyor; zaman zaman dolmuşla biniyoruz, ancak gidiş geliş 34 lira karşılamamız mümkün değil. Erken kalkıp yürüyerek gidip mecbur kalmadıkça dolmuşa binmeyeceğiz…”şeklinde konuşuyorlar.