CHP Milletvekili Akay,”Düzçam Göleti İkmal Projesi, 1lira ödenekle nasıl bitecek?” | MERSİN MOZAİK

CHP Milletvekili Akay,”Düzçam Göleti İkmal Projesi, 1lira ödenekle nasıl bitecek?”

CHP Milletvekili Akay,”Düzçam Göleti İkmal Projesi, 1lira ödenekle nasıl bitecek?” mersinmozaik.com

ktidara çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Buradan aşağıdaki köylerimize sulama ve içme suyuyla ilgili göletten su aktarımı olacak. Hangi köyler var? Düzçam, Güneşli, Kadıköy, Saitler, Kaleköy var. Bayağı bir köy var. Dolayısıyla köylümüz ve tarım açısından da çok önem arz ediyor. 1 TL’lik ödenek ile burası nasıl bitecek? Yetkililere buradan hatırlatmamızı yapıyoruz. Lütfen bu bölge için çok önem taşıyan bu projeye gerekli ödeneklerin ayrılıp, 2027 yılında bitirme sözü verilen bu projenin 2027 yılına kadar süratle bitirilmesini yetkililere duyurmuş olalım...”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Karabük İl ve Merkez İlçe Başkanıyla birlikte Düzçam Göleti Projesinde incelemelerde bulundu.

Karabük'e bağlı Düzçam ve birçok köyün içme ve sulama suyu tüneli projesine ayrılan ödeneğin 1 TL olduğunu ifade ederek, "Buradan aşağıdaki köylerimize sulama ve içme suyuyla ilgili göletten su aktarımı olacak. Hangi köyler var? Düzçam, Güneşli, Kadıköy, Saitler, Kaleköy var. Dolayısıyla proje köylümüz ve tarım açısından da çok önem arz ediyor. 1 TL’lik ödenek ile burası nasıl bitecek..." dedi.

"Düzçam Göleti Projesi Unutulmuş Durumda..."

Düzçam Göleti İkmali projesini CHP Heyeti ile birlikte inceleyen Milletvekili Akay, “Düzçam mevkiindeyiz. Düzçam Göleti’nin girişinde, tünelin ağzındayız. Hemen şu arkamızda gördüğünüz tünelden dışarı çıktığımız zaman gölete ulaşmış oluyoruz. Burası Karabük ilçe iken 90’lı yılların ilk başlarında programa alınmış bir proje. Günümüzde de 2018 yılından itibaren DSİ 23’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından 70 milyonluk bir ödenek ayrılmış. 2027 yılında da bitirilmesi planlanmış. Başlangıçta bir hareket olmuş, 2023 yılı ödeneklerine baktığımız zaman 1 TL ayrılmış. Yani bu proje burada unutulmuş, bir kenara atılmış."

"Bu Ödeneklerle Bu Projenin Nasıl Bitirilmesi Planlanıyor?"

İktidara çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Buradan aşağıdaki köylerimize sulama ve içme suyuyla ilgili göletten su aktarımı olacak. Hangi köyler var? Düzçam, Güneşli, Kadıköy, Saitler, Kaleköy var. Bayağı bir köy var. Dolayısıyla köylümüz ve tarım açısından da çok önem arz ediyor. 1 TL’lik ödenek ile burası nasıl bitecek? Yetkililere buradan hatırlatmamızı yapıyoruz. Lütfen bu bölge için çok önem taşıyan bu projeye gerekli ödeneklerin ayrılıp, 2027 yılında bitirme sözü verilen bu projenin 2027 yılına kadar süratle bitirilmesini yetkililere duyurmuş olalım...” şeklinde konuştu.

Ek küçük resmi