Mersin Rota yelken atakta… | MERSİN MOZAİK

Mersin Rota yelken atakta…

Mersin Rota yelken atakta… mersinmozaik.com

Rota Yelken Kulübü, 2017 yılında kurulmasına karşın büyüyüp gelişen, yelkenciliği daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor.

Deniz kenti Mersin’de yelken sporunun tanınıp gelişmesine katkı veren Rota Yelken Kulübü, çalışma ve etkinliklerini aralıksız sürdürerek çıtayı yükseltmeyi hedefliyor.

Mersin’de Yelkenli Yat Yarışlarının düzenlenmesine öncülük eden Rota Yelken, Kız Takımıyla yarışlara hazırlanıyor.

Rota Yelken Kulübü, 2017 yılında kurulmasına karşın büyüyüp gelişen, yelkenciliği daha üst seviyelere taşıyacak yolda emin adımlarla ilerliyor.

Pandemi sürecine rağmen programlarını olabildiğince sürdürmeye çalıştıklarını belirten Rota Yelken Kulübü Başkanı Avukat Cengiz sönmez, Mersin’deki durağanlığı sonlandırdıklarını söyledi.

Mersin Rota Yelken Kulübü bayan takımının yılların yelkencisi efsane takımların arasına girdiğini belirten Avukat Cengiz Sönmez,”Bayan takımımız Kurtlar Vadisi denilecek takımlarla yarışacaklar. Fenerbahçe gibi Spor Kulüplerinden sadece 3 kulüp kadın yelken takımları ile katılıyor. Diğerleri Pegas7s, Phizer, Mercedes gibi devlerin takımları. Bu da Kulübümüzün bir başka başarısı. Kulüpteki fedakâr kadın üyelerin tek başlarına başarıları. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyor saygı ve sevgilerimi ve minnet borcumu sunuyorum. Anadolu'dan bir bayan takımının, birçok sponsorun desteklediği yerleşik takımlarla yarışıp Mersin'i temsil etmesi muhteşem bir  aşamadır.

Geleceğe dönük başka projelerimizde var, kıyı kenti Mersin’de denizde yapılan spor ve etkinliklerin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Deniz ruhunu canlandırmayı hedefliyoruz. Malesef maddi anlamda hiç destek görmüyoruz. Çalışmalarımızda başta mütevazi aidatlarıyla katkı sağlayan üyelerimiz olmak üzere, bürokratik anlamda destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim…”görüşlerini dile getirdi.