SDD Mersin Şubesi Başkanı A.Galip Özkan, "Savaşsız bir dünya istiyoruz..." | MERSİN MOZAİK

SDD Mersin Şubesi Başkanı A.Galip Özkan, "Savaşsız bir dünya istiyoruz..."

SDD Mersin Şubesi Başkanı A.Galip Özkan, mersinmozaik.com

Özkan, "Sosyal Demokrasi Derneği’nin ilkeleri barış ve adil paylaşım ekseninde şekillenmiştir.  Sosyal Demokrasi Derneği olarak,  Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Yurtta Barış Cihanda Barış’ şiarının yaşama geçmesi adına, savaşsız bir dünyaya tez zamanda kavuşmak istiyor, bu duygularla Barış Günü’nüzü  kutluyoruz."

Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi Başkanı A. Galip Özkan, barış savunuculuğunun en soylu insani davranış olduğunu söyledi.

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Mersin Mozaik'e değerlendirmede bulunan Özkan, Sosyaldemokrat görüşün barış  ve adil paylaşım ekseninde şekillendiğini belirterek,"Savaşların insanlığa yıkım getirdiği tarihler boyu yaşanarak görülmesine karşın barışı ancak dileyebiliyoruz. Barışa gün adanması bir anlamda çaresizliğin göstergesidir. Çünkü yaşam hakkı kutsal ve dokunulmazdır. Ancak bu gerçek asırlardır yok sayılmaktadır.
Daha geçtiğimiz yüzyılda gerçekleşen Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında milyonlarca insan yaşamdan kopmuştur.
Almanya'nın 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattığı tarihi unutmamak ve barışın önemini hatırlamak için 1 Eylül günü ilan edilip kutlanırken, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981'deki 57. birleşiminde, Genel Kurulun açılış günü olan her eylülün üçüncü salı günününü 'Uluslararası Barış Günü' ilan etmiş; yıllar sonra Genel Kurulun 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararıyla 21 Eylül Barış Günü olarak değiştilrilse de, 3 Eylül kabul görmektedir.
En soylu insani tutum olan barış kararlarla sağlanamaz. Barış ortamı yaratılıp sahip çıkmak gerek. Ülkemizde barışa savunucuları geçmişte çok acılar çekmiştir. 12 Eylül 1980 Darbesi sonrası onlarca aydınımız yıllarca tutuklu kalıp 21 Nisan 1991 yılında berat etmişlerdir. Kendilerini saygıyla anıyoruz.

Sosyal Demokrasi Derneği'nin ilkeleri barış ve adil paylaşım ekseninde şekillenmiştir. 
Sosyal Demokrasi Derneği olarak,  Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta Barış Cihanda Barış' şiarının yaşama geçmesi adına, savaşsız bir dünyaya tez zamanda kavuşmak istiyor, bu duygularla Barış Günü'nüzü kutluyoruz.
"görüşlerini dile getirdi.