CHP İl Başkanı Koral Ömürden Barış Günü Kutlaması... | MERSİN MOZAİK

CHP İl Başkanı Koral Ömürden Barış Günü Kutlaması...

CHP İl Başkanı Koral Ömürden Barış Günü Kutlaması... mersinmozaik.com

Ömür,"Fikirleriyle ve güçlü öngörüleriyle yolumuzu her konuda aydınlatan Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyanın küreselleşeceğini yıllar öncesinden görmüş ve tüm dünyaya ’Yurtta sulh, cihanda sulh!’ sözünü armağan etmiştir. Barışın öneminin farkındalığına sahip olduğumuz bir dünya için 1Eylül  Dünya Barış Günümüz kutlu olsun."

CHP İ Başakanı Koral Ömür Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, barış dolu bir dünyaya yarın bugünden daha da çok ihtiyaç duyacağına dikkat çekti.

Ömür Mesajında ayrıca şu görüşleri dile getirdi:

"Her toplumun ve her insanın en temel ihtiyacı barış içindeki bir dünyada yaşamaktır. Barış, toplumsal huzurun en önemli yapı taşıdır. Başta insanlar olmak üzere tüm canlıların daha yaşanılası, daha güvenli ve daha anlamlı bir hayata sahip olmalarının tek yolu, barış dolu bir dünyanın tesis edilmesidir. 

Günümüzde dünyanın küreselleşmesi toplumlar arasındaki fiziksel ve kültürel mesafeyi kısaltmakla kalmayıp bugünlerimizde bizleri adeta tek çatı altında yaşamaya mecbur kılmıştır.  Her ülke, her toplum, her insan birbirine dünden daha yakın bir pozisyonda bulunmaktadır. Aramızdaki mesafe yarın daha da çok kısalacaktır. Barış dolu bir dünyaya yarın bugünden daha da çok ihtiyaç duyacağız. 

Fikirleriyle ve güçlü öngörüleriyle yolumuzu her konuda aydınlatan Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyanın küreselleşeceğini yıllar öncesinden görmüş ve tüm dünyaya 'Yurtta sulh, cihanda sulh!' sözünü armağan etmiştir. Barışın öneminin farkındalığına sahip olduğumuz bir dünya için 1Eylül  Dünya Barış Günümüz kutlu olsun."