2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi… | MERSİN MOZAİK

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi…

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi… mersinmozaik.com

Vali Pehlivan, ”Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacak olmamız vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarımızı, kahraman ecdadımızı, aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, yad ediyorum. Eğitim Şehitlerimiz rahmetle anıyor ve Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Eğitim öğretim sürecinde emeği geçen, geçmekte olan siz kıymetli eğitimcilerimize sizlerin şahsında bütün öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim paydaşlarımıza şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. 2023-2024 eğitim öğretim sezonu İlimize ve Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, ‘2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi.
Yenişehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Muhtarlar ve Okul Aile Birliklerinin Temsilcileri katıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün video gösteriminin ardından, ülkemizin insanlı ilk uzay yolculuğuna çıkacak olan Mersinli Elektronik Mühendisi, aynı zamanda Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yapan, bu başarısı ile İlimizi ve bütün Ülkemizi gururlandıran F-16 pilotumuz Alper Gezeravcı’yla canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan programda yaptığı konuşmasında;
Bugün günlerden eğitim öğretim, aslında her günümüz eğitim öğretim, her günümüz eğitim öğretimle ilgili konuları ele almak, değerlendirmek ve bu hususta gerekli çalışmaları yürütmekle geçiyor. Eğitim öğretim kamu hizmet alanları içerisinde en temel konularımızdan birisidir. Her yıl olduğu gibi bu yıl daha da geniş bir katılımla 2023-2024 eğitim sezonuna yönelik hazırlıklarımızı değerlendireceğiz. Kurum müdürlerimizle, birim amirlerimizle iş birliği ve koordinasyon gerektiren hususları bir kere daha gözden geçirecek, planlanan işler, projeler, yeni yapılan okul inşaatları ile mevcut okullarımızın fiziki şartları, donanımları ile ilgili hususları değerlendireceğiz.
Ülkemizin ilk uzay yolcusu olan Mersinli Alper Gezeravcı komutanımız biraz önce yaptığı canlı bağlantı ile hepimizi duygulandırdı. Uzaya çıkacak ilk Türk olan Komutanımızla daha önce de görüşmüştük, bugün yaptığı bağlantı ile bir rol model olarak çok anlamlı ve değerli katkılar sundu. Kendisine teşekkür ediyorum, yürekten kutluyorum.
Bu yıl Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılını idrak ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın ifadeleriyle Türkiye yüz yılına adım atacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele kahramanlarımız, o günkü şartlarda, o günkü o zorluklar içerisinde, yokluklar içerisinde, ülkemizin temelini Cumhuriyetimizin temelini attılar ve hedef olarak da muasır medeniyetler seviyesinin üstünü gösterdiler. İşte teknolojide, bilimde, sanatta, akademide bütün alanlarda ortaya koyduğumuz eserlerle projelerle bu hedefi yakalıyoruz ve inşallah üzerine çıkma yolunda hızla ilerliyoruz. 
Bu yolda ilerlerken kendi alanında en iyisi olan, dünyaya örnek olan, örnek teşkil eden bilim insanlarımız ve projelerimiz var. Teknolojinin toplumun her kesimine yayılmasına vesile olan Teknofest gibi organizasyonlarımız var. Mersin İli olarak Teknofest bilim-teknoloji yarışmalarına öğrencilerimizin öğretmenlerimiz rehberliğinde; teknoloji alanında, bilim alanında ürettiği projelerle yaptığı başvurular sayesinde en çok başvuru yapan İl olma unvanını kazanmış durumdayız. Son 2-3 yılda 100 bine yaklaşan projeyi bizim gençlerimiz bizim çocuklarımız ürettiler, ödüller aldılar ve eserlerimin birçoğuna patentler aldılar. Bu sene de aynı başarıyı elde ettiler. Bu vesile ile gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı bütün öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 
Değerli okul müdürlerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve eğitim paydaşlarımızla yeni eğitim öğretim dönemine başlıyoruz. Bu sene, 6 Şubat'ta yıkıcı depremler yaşadık. Ben öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, milletimize baş sağlığı diliyorum, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Bakanlarımız, Bakanlıklarımız, Valiliklerimiz, Belediyeler, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, STK'lar, vatandaşlarımız ve sektörel anlamda da sektör temsilcilerinin dayanışması devam ediyor. Mersin İli olarak yaklaşık 25 bin depremzede öğrencimizi geçen eğitim öğretim yarı yılında misafir ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu depremlerden okullarımızda etkilendi ve yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda okullarımızın bir kısmını boşaltmak zorunda kaldık. Buradaki amacımız öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi riske atmadan eğitim öğretim hizmetlerini kesintisiz bir şekilde devam ettirmek oldu. Boşalttığımız okullarımızda bulunan öğrencilerimizi bu süreçte diğer okullarımıza nakletmek suretiyle tekli öğretim yapan okullarımızda ikili öğretime geçmek zorunda kaldık. Bu süreçte gayret gösteren öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bu durumu anlayışla karşılayan velilerimize teşekkür ediyorum. 
Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde İlimizde devam eden yeni okul inşaatlarımız bu süreçle birlikte daha da hızlandı. İlimiz genelinde 104 okul inşaatımızın çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu inşaatların yaklaşık 600 dersliğini birinci yarıyıla yetiştiriyoruz, 2. yarı yıla da gene yaklaşık 600 dersliğimizi yetiştireceğiz. Dolayısıyla bu ilk yarı yıl içerisinde okullarımızda oluşan sıkışıklık konusunda belirli bir rahatlama sağlayacağız. Devam eden yatırımlarla da bir buçuk iki yıl içerinde tekrar inşallah tekli sisteme döneceğiz. 


Bu sürecin yakından takibi içerisindeyiz, velilerimiz müsterih olsunlar ki mevcut şartlar en iyi, en verimli şekilde değerlendiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçelerimizde Kaymakamlıklarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, Okul Müdürlerimiz, Müdür Yardımcılarımız ve Öğretmenlerimiz ile bu süreci en verimli şekilde yönetmek için çalışıyoruz. Bu yıl 400 bin civarında öğrencimizle, 30.500 öğretmenimizle, 1.400 civarında okulumuzla, 16.000’nin üzerinde dersliğimizle eğitim öğretim hizmetlerini devam ettireceğiz. 
Devletimiz, hükümetimiz eğitim alanındaki yatırımları yurt genelinde olduğu gibi İlimizde de ziyadesiyle destekliyor. Son 20 yıl içerisinde eğitim öğretimine yaklaşık 9 milyar TL yatırım yapılmış ve az önce bahsettiğim 104 projenin yatırım bedeli yaklaşık 5 milyar TL’dir. Kamu Üniversitelerimiz olan Mersin Üniversitemiz ve Tarsus Üniversitemiz ile ilgili yatırımları da katacak olursak 15 milyar TL tutarında bir yatırım hayata geçirilmiştir. Devam eden yatırımlarımız tamamlandığında şartlarımız çok daha iyi olacaktır.
Bunlar eğitimin altyapı boyutu, binalarımız güzel hale geliyor, daha da güzel hale gelecek, daha da donanımlı hale geliyor. Aslolan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek annelerinden babalarından teslim aldığımız çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. Çocuklarımızın sadece zihnine değil, gönlüne de hitap etmek gerekiyor. Kendisiyle, ailesiyle, toplumla barışık, hedefleri idealleri olan ve bu doğrultuda yetişen yetiştirilen nesiller işte bunu saygıdeğer öğretmenlerimiz yapıyor. Biz imkanları devletimiz adına seferber ederken, öğretmenlerimiz de çocuklarımızın ellerinden tutarak hayat yolunda adım atmalarını sağlamaları, yönlendirmeleri rehberlik etmeleri çok büyük önem arz ediyor. Öğrencilerimizin sabah evden çıkarken sevinçle okula gitmesi, benim bir ailem var ama okul da benim bir ailemdir demesi, diyebilmesi önemlidir.
Okul güvenliği üzerinde en çok durduğumuz konulardan biridir. Bütün okullarımızda kamera sistemlerimiz var. Kolluk birimlerimiz okullarımızı yakından takip ediyor. Okul irtibat görevlileri belirlenmiş durumda. Okul idareleri ile işbirliği halinde güvenlik birimlerimiz okul ve çevresinde hiç bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaktadır. Trafik güvenliği bunlardan biridir. Öğrencilerimizin bağımlılık yapan maddelerden uzak tutulması gene titizlikle üzerinde durduğumuz bir husustur ki buna ilişkin de gerekli bütün tedbirler alınmaktadır.
Sayın Milli Eğitim Bakanımızın kamuoyuyla paylaştığı konular arasında yer alan obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele, bu eğitim öğretim sezonu boyunca üzerinde ehemmiyetle durulacak hususlar arasında ilk sıralarda gelmektedir. Öğrenciler cep telefonuyla derslere girmeyecektir.

Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacak olmamız vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarımızı, kahraman ecdadımızı, aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, yad ediyorum. Eğitim Şehitlerimiz rahmetle anıyor ve Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Eğitim öğretim sürecinde emeği geçen, geçmekte olan siz kıymetli eğitimcilerimize sizlerin şahsında bütün öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim paydaşlarımıza şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. 2023-2024 eğitim öğretim sezonu İlimize ve Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı. 

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca 2023-2024 eğitim öğretim yılına yönelik bilgiler paylaştı. Toplantıya katılan kurum amirleri kendi görev alanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Öğrencilerimizin okullarda huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri için okullarda ve okulların çevresinde alınan tedbirler ve ilgili diğer yürütülen çalışmalar ile kurumlar arası koordinasyonu gerektiren hususların ele alındığı toplantıda okul müdürleri sorun, görüş ve önerilerini dile getirdi, muhtelif kararlar alındı.