CHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI’DAN YÜZÜNCÜ YIL KUTLAMASI... | MERSİN MOZAİK

CHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI’DAN YÜZÜNCÜ YIL KUTLAMASI...

CHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI’DAN YÜZÜNCÜ YIL KUTLAMASI... mersinmozaik.com

Koral Ömür, "Birinci kurultayımız 4 Eylül 1919’da yapıldı. Önemli bir tarih. İlk kongremiz o zamanki adıyla Cumhuriyet Halk Fırkası 9 Eylül’de yapıldı. Kuruluş yıldönümümüz olan tarih. Partimizin mazisi böyle önemli bir tarihle başlıyor. Geçmişimizin mirası bu kadar köklü. Ve 2. Dünya Savaşı’ndan başlayarak partimiz birçok olayda ülkemizi her zaman düzlüğe çıkarmasını bildi ve hep en doğru yolu gösterdi..."

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. Kuruluş Yıldönümünü kutladı.

Parti binasında yapılan kutlama programına Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl ve ilçe yöneticileri, CHP Mersin ilçe Belediye Başkanları, CHP Mersin milletvekilleri ve çok sayıda üye katıldı.

Coşkulu bir tören eşliğinde gerçekleşen kutlamada Cumhuriyet Partisi’nin kuruluşunu ve kurulduğu yıllarda üstesinden geldiği zorlukları anlatan çeşitli videolar gösterildi.

Törende konuşan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü bir tarihi olduğunun ve her dönemde ülkemizin üstesinden geldiği zorluklarda yol gösterici rolü üstlendiği dile getirdi ve şunları söyledi: “Bu yıl genel merkezimiz bir sloganla yüzüncü yılımızı kutlama kararı aldı. Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla… Geçmişin mirasını ve yeni yüzyılı birleştiren kavram… Tabii ki tesadüf değil. Partimizin, cumhuriyetimizin geçmişiyle tabii ki gurur duyuyoruz. Birinci kurultayımız 4 Eylül 1919’da yapıldı. Önemli bir tarih. İlk kongremiz o zamanki adıyla Cumhuriyet Halk Fırkası 9 Eylül’de yapıldı. Kuruluş yıldönümümüz olan tarih. Partimizin mazisi böyle önemli bir tarihle başlıyor. Geçmişimizin mirası bu kadar köklü. Ve 2. Dünya Savaşı'ndan başlayarak partimiz birçok olayda ülkemizi her zaman düzlüğe çıkarmasını bildi ve hep en doğru yolu gösterdi. Tabii ki bununla gurur duyuyoruz. Ancak bu gurur duyduklarımızın ötesinde bizim iktidara ve daha ileri gitmeye, başarılı olmaya ihtiyacımız var. CHP’nin perspektifi iktidar olmalıdır. Kuvayi milliye ruhundan gelen partinin hedefi ana muhalefet partisi olmak olamaz. Biz daha az başarıyla yetinen ve sürekli mazeret üreten bir parti olamayız. Bir yerel seçimden çıktık. Mersin’de belli bir başarıyı yakaladık ama ülke genelinde seçimi kaybettik ve hiçbir mazeret göstermeden kendi içimizde tartışarak önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim Türk halkına karşı bir sorumluluğumuz var. Türkiye’yi içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Türkiye’ye bir iktidar borcumuz var. Bunu önümüzdeki ilk seçimde yerel seçimde Mersin’den başlayarak, 13 ilçemizi ve Büyükşehir’i alarak üyelerimizle, partililerimizle birlikte yerine getireceğiz. Buradan hepimizin bu sözü vermemiz gerekiyor. 100 yılda partimiz birçok badire atlattı. Tabii ki bu badireleri de atlatacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi her zaman güçlü ve dinamik yapısıyla yeni başarılara ve iktidara yürüyecek.