Efrenk Kordonu’na köprü istiyorlar… | MERSİN MOZAİK

Efrenk Kordonu’na köprü istiyorlar…

Efrenk Kordonu’na köprü istiyorlar… mersinmozaik.com

Geçmişte küçük araçların geçebildiği köprüye demir direk kaynatılarak daraltıldığını belirten çevre sakinleri, uygulamanın zaman ve ekonomik kayba neden olduğunu söylediler.

Toroslar Alsancak Mahallesi ile Yenişehir Cumhuriyet Mahallesi arasında geçişi sağlayan demir köprünün yeniden inşa edilerek araç trafiğine uygun düzenlenmesi isteniyor.

Cumhuriyet 1602 sokak ile Alsancak 102 Cadde(Efrenk Kordonu) arasında bağlantıyı yıllardır demir köprü sağlaıyor.

Vayandaşlar, yeni köprü inşa edilip döner kavşak düzenlenmesini sitiyorlar...  

Geçmişte küçük araçların geçebildiği köprüye demir direk kaynatılarak daraltıldığını belirten çevre sakinleri, uygulamanın zaman ve ekonomik kayba neden olduğunu söylediler.

Yeni köprü kurulması durumunda Cumhuriyet Mahallesi dolmuşlarının yolunun kısalacağını ifade eden vatandaşlar, "Geçmişte köprüden küçük araçlar geçiyordu. Demir kaynatılıp girişler daraltıldı. Şimdi bisiklet ve motosikletle bile rahat geçemiyor.  Kaynatılan demirler yaralanmalara neden oluyor. Köprü araç trafiğine uygun şekle getirilirse, Cumhuriyet Mahallesi’ne yolcu taşıyan dolmuşlara açılacak yeni güzergâhla yol kısalıp zaman ve ekonomik tasarruf sağlanacaktır. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın araç yoğunluğu da azalacaktır. Çevrenin bir sıkıntısı da derenin durumu, ‘Efrenk Kordonu’ diyorlar çevresi pislik içerinde. Yaz aylarında sinek oluyor. Müftü Köprüsü’nün aşağısı ıslah edildi, buraya el atan yoktur. Yetkilileri vatandaş için sorun oluşturan bu durumu bir an önce çözmeye çağırıyoruz…" şeklinde konuştular. 

Sorun oluşturulan konular belediyelere iletilse de sonuç alınamamış.

Diğer yandan daha önce görüşünü aldığımız Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Alavlı da çevre sakinlerinin yakınmaları ekseninde konuşarak,” Büyükşehir Belediyesi’nden Müftü Deresin üzerindeki demir köprü’nün kaldırılıp döner kavşak yapılmasını talep ettik. Yeni köprü kurulması durumunda oradan geçecek olan araçlar Hürriyet Mahallesi’nden direkt kuzeydeki mahallelere geçecektir. Cumhuriyet, Alsancak ve Hürriyet Mahallesinin yanı sıra, battı-çıktı nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı güneyindeki Piri Reis, Gazi Mahallesi, Palmiye Mahallesi sıkıntı içinde. Belediyemizin geçiş sıkıntısı yaratan sorunun çözümü için gerekeni yapmasını rica ediyorum…”görüşlerini dile getirmişti.