XXVIII. MERSİN ARKEOLOJİ GÜNLERİ BASLIYOR… | MERSİN MOZAİK

XXVIII. MERSİN ARKEOLOJİ GÜNLERİ BASLIYOR…

XXVIII. MERSİN ARKEOLOJİ GÜNLERİ BASLIYOR… mersinmozaik.com

Fatih Alkar,” İçel Sanat Kulübü aralıksız ve uzun yıllardan beri artık gelenekselleştirdiği Mersin Arkeoloji Günleri’ni her yıl; Mersin ve çevresinde birçok antik alanda arkeolojik kazı yapan ekiplerimiz ve kazı başkanlarını konuk ettiğimiz yurtiçi ve yurtdışından birçok değerli bilim ve kültür insanı ile kentin birçok kişi ve kurumunun da desteğini alarak sürdürmektedir…”

İçel Sanat Kulübü tarafından başlatılıp gelenekselleştirilerek, bu yıl xxvııı. düzenlenen Mersin Arkeoloji Günleri Cuma günü başlıyor…

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İçel Sanat Kulübü Yönetimi, kamuoyunu etkinliğe destek vermeye çağırdı.

İçel Sanat Kulübü bahçesinde basın mensuplarına bilgi veren Başkan Fatih Alkar, Mersin ve çevresinde birçok antik alanda arkeolojik kazı yapıldığına dikkat çekerek, İçel Sanat Kulübü, kurulduğu 1989 yılından itibaren çeşitli uygarlıklardan günümüze kalmış kültürel mirasın, tarihi zenginliğin tanınmasına, tanıtılmasına, korunmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Araştırma, inceleme, kazı çalışmaları yapmak için bölgemize gelen yerli, yabancı birçok bilim heyetine yardımcı olmakta, onlarla bilimsel veya kamuoyu duyarlılığını arttırıcı etkinlikler düzenlemektedir. Bu etkinliklerin en önemlisi; 1995 yılından bu yana ve bu yıl 28.si yapılacak olan İçel Sanat Kulübü Mersin Arkeoloji Günleri’dir.  

İçel Sanat Kulübü aralıksız ve uzun yıllardan beri artık gelenekselleştirdiği Mersin Arkeoloji Günleri’ni her yıl; Mersin ve çevresinde birçok antik alanda arkeolojik kazı yapan ekiplerimiz ve kazı başkanlarını konuk ettiğimiz yurtiçi ve yurtdışından birçok değerli bilim ve kültür insanı ile kentin birçok kişi ve kurumunun da desteğini alarak sürdürmektedir. 

Bu etkinliğin önemli bir halkası haline gelen; ülkemizdeki zengin kültür mirasının ortaya çıkartılmasına, bilinmesine, tanınmasına, tanıtılmasına, değerlendirilmesine, korunmasına önemli katkılar sağlamış kişi veya kurumlara 2003 yılından bu yana Kulübümüz; ‘Kültürel Mirasa Katkı Ödülü’ ve 2010 yılından bu yana da; kentimize değerler, eserler, projeler üreten, aidiyet duyan, kent kültürü ve kentlilik bilincine katkılar sunan kişilere ‘Kent Kültürüne Katkı Ödülü’ vermektedir.  

Bugüne kadar 200’ün üstünde konuşmacının o yıl Mersin ve çevresinde yürüttükleri kazılardaki bulgularını paylaştığı ve artık bir marka haline gelen etkinliğimizin bu yıl 06-07-08 Ekim 2023 tarihlerinde Mersin Arkeoloji Müzesi’nde yapılacaktır. Tüm basın mensubu dostlarımızı bekliyoruz. görüşlerini dile getirdi.