Berberlerin işleri kırık… | MERSİN MOZAİK

Berberlerin işleri kırık…

Berberlerin işleri kırık… mersinmozaik.com

Akdeniz-Nusratiye Mahalllesi’ndeki işyerinde görüştüğümüz 35 yıllık berber Sedar Taşbakan, salgının en çok berberleri etkilediğini belirterek, devlet desteğine ihtiyaçlarının olduğunun altını çizdi.

Yaklaşık 17 aydır devam eden korona salgını tüm sektörler gibi berberleri de olumsuz yönde etkilemiş.

Akdeniz-Nusratiye Mahalllesi'ndeki işyerinde görüştüğümüz 35 yıllık  berber Sedar Taşbakan, salgının en çok berberleri etkilediğini belirterek, devlet desteğine ihtiyaçlarının olduğunun altını çizdi.

Kira ve faturalarını bile ödemekte güçlük çektiklerini söyleyen 35 yıllık berber Serdar Taşbakan,”Çok sıkıntılı süreçten geçiyoruz. İşimim salsını yakın temas gerektirdiği için korona salgını nedeniyle mağdur olduk. Önceleri dükkânı açamadık, dolaysıyla cepten harcadık, zaten cepte de yok borç harç idare etmeye çalıştık. Mesleğe13 yaşında çıraklıktan başladım, yaş 48 demek ki 35 yıldır bu işteyim, son yıllardaki gibi durgunluk görmedim. İnsanlar berbere gelmez oldu. Tüm meslektaşlarım benim durumumda. Özetle, işlerimiz kırık. Devletin bize düşük faizli destek dağlamasını bekliyoruz…”diyerek, destek çağrısında bulundu.