CHP’de aday adayları sahaya iniyor… | MERSİN MOZAİK

CHP’de aday adayları sahaya iniyor…

CHP’de aday adayları sahaya iniyor… mersinmozaik.com

Arıcan,” Gençlerimizin gelecek kaygıyla yurtdışına gitmeye yönelmesi bizi derinden üzüyor. Memleketimize hizmet adına mutlaka yapacak bir şeyden öte, çok iş var. Bu sorumluluk bilinciyle yola çıktık. Parti tabanından geliyorum ve iddialıyım, aday olursam Yenişehir’de rekor otla seçimi kazanacağıma inanıyorum…”

2024 yılında yapılacak yerel yönetim seçimlerine yönelik hareketlilikler başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi kongresinin belisizliği ortadan kaldırmasına paralel belediye bakanı aday adayları sahaya inerek tanıtım çalışmalarına ağırlık verirken, kamuoyunun dikkatinin yeni isimlere yöneldiği de dikkat çekiyor.

Bugün Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Yenişehir Belediye Başkanı aday adayı Ahmet Arıcan, parti tabanından geldiğini vurgulayarak iddialı olduğunu söyledi.

Ülke gençlerinin yurtdışına gitmelerinden derin üzüntü duyduğunu belirten Arıcan, “Öncelikle Atatürk’ün izinde olduğum için CHP’den aday adayıyım. Mersin’de uzun yıllardan beri iş hayatındayım. Belirli yaşa geldik, ya işimle birlikte seyahatlere çıkıp gezceğiz ya da kentin sokaklarında dolaşıp hizmet üreteceğiz, biz kente hizmeti seçtik; bu yolda ilerlemek boynumuzun borcu. Memlekette yüzlerin gülmediği, liyakate önem verilmediği süreçten geçiyoruz. Gençlerimizin gelecek kaygıyla yurtdışına gitmeye yönelmesi bizi derinden üzüyor. Memleketimize hizmet adına mutlaka yapacak bir şeyden öte, çok iş var. Bu sorumluluk bilinciyle yola çıktık. Parti tabanından geliyorum ve iddialıyım, aday olursam Yenişehir’de rekor otla seçimi kazanacağıma inanıyorum…”dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arıcan, kendisinden nitelikli bir aday çıkması durumunda tüm olanaklarını kullanarak CHP adına çalışacağını da kaydetti.

Arıcan’ın açıklamasının ardından konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise, siyasi görüş fark etmeksizin aday adaylarının yarışa katılmasından memnunluk duyduklarını ifade ederek,” Mersin’in daha çok hizmete ve kazancın artmasına ihtiyacı var. Basın olarak herkese eşit mesafedeyiz. Hizmet kalitesinin yükselmesini, basının sesine kulak verilmesini istiyoruz. Hizmet adına yola çıkanlara başarılar diliyoruz, yolları açık olsun…”görüşlerini dile getirdi.