MERSİN BAROSU STAJ EĞİTİMİ AÇILIŞI, BARO BAŞKANLARININ KATILIMIYLA YAPILDI... | MERSİN MOZAİK

MERSİN BAROSU STAJ EĞİTİMİ AÇILIŞI, BARO BAŞKANLARININ KATILIMIYLA YAPILDI...

MERSİN BAROSU STAJ EĞİTİMİ AÇILIŞI, BARO BAŞKANLARININ KATILIMIYLA YAPILDI... mersinmozaik.com

Gazi Özdemir, ”“Avukatlar olarak, ülkemize ve mesleğimize hizmet eden meslek grubuyuz. Avukatlık mesleği, hukuk, ahlak, vicdan üçgeninde oluşan bir meslektir. Bu noktada hepimiz eşit haklara ve yetkilere sahibiz. Başarılı hukukçu olmak için mesleki dayanışma, meslek etik kurallarına uymak, bilgili ve vicdanlı olmak çok önemlidir. Mersin Barosu olarak, staj döneminizde yaşayacağınız her sorunda her zaman yanınızda olacağız. Başarılı bir staj dönemi diliyorum...”

Mersin Barosu Staj Eğitim Merkezinin 2023-2024 yılı staj eğitim dönemi açılışı “Dünden Bugüne Avukatlık Mesleği ve Güncel Sorunlar” konulu dersle başladı.

İlk derste Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep Baro Başkanları mesleki tecrübelerini paylaşarak, başarılı bir avukat olmanın kurallarını anlattı.

Mersin Barosu yönetimi kurulu ve staj kurulu üyelerinin katılımıyla, Mersin Barosu konferans salonunda yapılan staj eğitim dersinin açılışında konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, mesleki tecrübeleri aktarmak için baro başkanlarının katılımıyla eğitim düzenlediklerini ifade ederek, “Avukatlar olarak, ülkemize ve mesleğimize hizmet eden meslek grubuyuz. Avukatlık mesleği, hukuk, ahlak, vicdan üçgeninde oluşan bir meslektir. Bu noktada hepimiz eşit haklara ve yetkilere sahibiz. Başarılı hukukçu olmak için mesleki dayanışma, meslek etik kurallarına uymak, bilgili ve vicdanlı olmak çok önemlidir. Mersin Barosu olarak, staj döneminizde yaşayacağınız her sorunda her zaman yanınızda olacağız. Başarılı bir staj dönemi diliyorum...” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Hatay Barosu Başkanı Av. H. Cihat Açıkalın ve Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman’ın mesleki tecrübelerini paylaştığı eğitimde; Baroların işlevi ve kuruluş amacı, avukatlık mesleğinin sorunları ve geleceği, başarılı avukat olmanın koşulları, Avukatlık Kanunu’nun getirdiği yükümlülükler, meslek etik kuralları, reklam yasağı ve sosyal medya kullanımı, avukatlık mesleğine yüklenen misyonlar, deprem felaketinde baroların öncü ve örnek yardım çalışmaları, hukuk sistemimizdeki sorunlar ve baroların mücadelesi, mesleki dayanışma, başarılı bir avukat olmak için bilginin önemi, toplumsal barışın sağlanması ve adaletin tesisinde avukatların ve baroların önemi, stajyer avukatların özlük haklarının iyileştirilmesi için baroların yapmış olduğu çalışmalar, staj eğitim sürecinin meslek yaşamındaki önemi hakkında bilgiler verdi.

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, dersin sonunda sunum yapan baro başkanlarına teşekkür plaketi takdim etti.