Kırtasiyeciler krizde... | MERSİN MOZAİK

Kırtasiyeciler krizde...

Kırtasiyeciler krizde... mersinmozaik.com

Çok zor durumda olduklarının altını çizen görüşünü aldığımız kırtasiyeci, zincir mağazalara dönük düzenlenme yapılmazsa batacaklarını söyledi.

Eğitim dönemi başlamadan büyük çaplı kampanyalar yapan zincir mağazalar en büyük zararı kırtasiyecilere vermiş.

Yılda bir hafta iş yaptıklarını belirten görüşünü aldığımız baba mesleğini sürdüren bir kırtasiyeci, krizden öte baktıklarını söyledi.

Kontrolsüzce yayılan zincir marketlerle esnafın rekabet etme şansının bulunmadığının altını çizen kırtasiye sahibi,"Çok zor durumdayız, krizden öte adeta battık. Bizler okulların açılmasını bekler ve bir hafta iş yaparız, geriye kalan zaman ölüdür. Bir kalem, üç defter satmakla nereye varılır. Ekonominin durumu meydanda. Hadi gel de zincir mağazalarla rekabet et, imkansız. Sezona çok boyutlu reklam kampanyalarıyla başladılar. Onlar malı kamyonlarla alıyor, biz düzineyle. Sayıları çok fazla, neredeyse her sokatalar. Zincir mağazalar diğer esnaftan çok bizi vurdu. Ayrıca pandemi nedeniyle okullar birbuçuk yıl kapılı kaldı. Yaptığımız sezon hazırlığı elimizde patladı, yani borcumuz katlandı. Kirtasiyecilik baba mesleği, ömrüm boyunca böylesine sıkıntı yaşamadım. Zincir mağazalara dönük gerekli düzenlemeler yapılmazsa çok kritasiyeci batar. İğneden ipliğe her ürünü pazarlıyorlar, bir sınırlama getirilmesi şart..."görüşlerini dile getirdi.