Yağmur 323 olayla sonuçlandı... | MERSİN MOZAİK

Yağmur 323 olayla sonuçlandı...

Yağmur 323 olayla sonuçlandı... mersinmozaik.com

Valilik verilerine göre,112 Acil Çağrı Merkezimize; 262 su baskını, 14 heyelan ve taş düşmesi, 34 mahsur kalma, 8 ağaç devrilmesi, 2 trafik kazası, 1 teras göçmesi, 2 yıldırım düşmesi olmak üzere toplam 323 olay ihbarı ulaşmış...

Yağmur Mersin'e olumlu ve olumsuz yönde hareketlilik getirdi...

Sağanak halinde yağan yağmur bölge ve semtlere göre değişik şekilde yansırken, çeşitli olaylarla sonuçlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çağrı Merkezine olay yansırken, ilgili birimlerin ekipleri zamanında müdahalede bulunmuş.

Valilik konuyla ilgili açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Mersin İlimizde 18.11.2023 günü öğleden sonra başlayan kuvvetli yağış, yer yer fırtına şeklinde 19.11.2023 gece saatlerine kadar devam etmiştir.

Valiliğimizin koordinasyonunda, Mersin Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi ve İl Güvenlik ve Koordinasyon Merkezi’nde, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları, AFAD İl Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı kurumlarının temsilcilerinden oluşan kriz merkezi süreci yakından takip etmiştir.

İlimiz genelinde meydana gelen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezimize; 262 su baskını, 14 heyelan ve taş düşmesi, 34 mahsur kalma, 8 ağaç devrilmesi, 2 trafik kazası, 1 teras göçmesi, 2 yıldırım düşmesi olmak üzere toplam 323 olay ihbarı gelmiştir.

Gelen ihbarlara istinaden ilgili kurumlarımızın ekipleri ivedi şekilde intikal ettirilmiş ve gerekli müdahaleler yapılmıştır.

Meydana gelen olaylarda herhangi bir can kaybı olmamıştır. Hasar oluşan yerlerde tespit çalışmaları yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."