AVUKATLARA ‘ÇOCUK ADALET SİSTEMİNDE ÇOCUKLA İLETİŞİM TEKNİKLERİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ... | MERSİN MOZAİK

AVUKATLARA ‘ÇOCUK ADALET SİSTEMİNDE ÇOCUKLA İLETİŞİM TEKNİKLERİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ...

AVUKATLARA ‘ÇOCUK ADALET SİSTEMİNDE ÇOCUKLA İLETİŞİM TEKNİKLERİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ... mersinmozaik.com

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Ezgi Şimşek, “Çocuklarla doğru iletişim kurmak vicdani ve mesleki sorumluluğumuzdur. Çocukla iletişim kurarken bunun bilincinde olarak hareket etmemiz gerekiyor...”

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından avukatlara ‘Çocuk Adalet Sisteminde Çocukla İletişim Teknikleri’ konulu sertifikalı eğitim programı düzenlendi. Avukatlar, ifadesi alınan mağdur ve suça sürüklenen çocuklarla kurulacak doğru iletişim teknikleri hakkında bilgilendirildi.

Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri, avukatların avukatlarımızın katılımıyla Gökdelen hizmet biriminde düzenlenen eğitim, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek’in moderatörlüğünde, Avukat Burcu Düzen ve Psikolog Hande Atağ’ın sunumuyla yapıldı. İnteraktif katılımın sağlandığı eğitimde, çocukla iletişim teknikleri avukat ve suça sürüklenen çocuk konusunda oynanan oyunla anlatıldı.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Ezgi Şimşek açılış konuşmasında, eğitimin özellikle CMK’da görev alan avukatlar için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Çocuklarla doğru iletişim kurmak vicdani ve mesleki sorumluluğumuzdur. Çocukla iletişim kurarken bunun bilincinde olarak hareket etmemiz gerekiyor...” dedi.

Daha sonra sunum yapan Avukat Burcu Düzen ve Psikolog Hande Atağ; aşağıdaki konuları değerlendirdiler:

-Çocuklarla iletişim ve görüşmede; çocuk ile iletişimi başlatmada temas edilmeden selamlaşma, çocukla göz hizasında olma, güven veren jest ve mimikler, doğru ses tonu, dış görünüşle ilgili yorumdan kaçınılma ve tanışma sırasının önemi,

-Çocukla iletişimi sürdürmede; iletişime sağlıklı başlandığından emin olduktan sonra bu aşamaya geçilmesi gerektiği, emir dili değil, biz dili, isimle hitap edilmesi, teyit etme, yansıtma ve daha sonra çocukla iletişimi sonlandırma konuları hakkında bilgiler verdi.

Eğitimde ayrıca, çocuğun ifade vermeye hazır olmasının önemli olduğu, çocuğun ifadesinin psikolog ya da sosyal hizmet uzmanı eşliğinde, kanunen sadece çocuk savcıları tarafından alınabileceği belirtildi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi