Sanat Kulübü’nden Arkeoloji Günü… | MERSİN MOZAİK

Sanat Kulübü’nden Arkeoloji Günü…

Sanat Kulübü’nden Arkeoloji Günü… mersinmozaik.com

Çok sayıda sanatseverin katılmasının beklendiği etkinlik, 6 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de Kulüpte gerçekleşecek.

İçel Sanat Kulübü, 1995 yılında ilkini düzenleyip gelenekselleştirdiği Arkeoloji Günleri’nin sürdürüyor.

Bilim insanları ve sanatseverin katılmasının beklendiği etkinlik, 8-9 Ekim Cuma-Cumartesi günleri Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatroda gerçekleşecek.

Mersin ve çevresinin arkeolojik değerleri üzerine çevrede kazı yapan ekiplerin değerlendirme yapacağı bildirildi.

İçel Sanat Kulübü’nden yapılan açıklamada,”Kulübümüz, 1989 yılından itibaren çeşitli uygarlıklardan günümüze kalmış kültürel mirasın, tarihi zenginliğin tanınmasına, tanıtılmasına, korunmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Araştırma, inceleme, kazı çalışmaları yapmak için bölgemize gelen yerli, yabancı birçok bilim heyetine yardımcı olmakta, onlarla bilimsel veya kamuoyu duyarlılığını arttırıcı etkinlikler düzenlemektedir. Bu etkinliklerin en önemlisi; 1995 yılından bu yana ve bu yıl 26.sı yapılacak olan İçel Sanat Kulübü Mersin Arkeoloji Günleri’dir.

İçel Sanat Kulübü aralıksız ve uzun yıllardan beri artık gelenekselleştirdiği Mersin Arkeoloji Günleri’ni her yıl; Mersin ve çevresinde birçok antik alanda arkeolojik kazı yapan ekiplerimiz ve kazı başkanlarını konuk ettiğimiz yurtiçi ve yurtdışından birçok değerli bilim ve kültür insanı ile kentin birçok kişi ve kurumunun da desteğini alarak sürdürmektedir.”görüşlerine yer verildi.